Novak motivisan za odbranu titule


(Photo: Peđa Milosavljević)

Branilac titule na „Serbia Open“-u, Novak Đoković istakao je na konferenciji za štampu u ponedeljak da je izuzetno motivisan da odbrani titulu na ATP turniru u Beogradu, koji je zvanično počeo danas i trajaće do nedelje, 9. maja.

“Ovaj turnir mi jako mnogo znači, jer igram u svojoj zemlji i rodnom gradu „, istakao je Novak, koji će u prvom kolu biti slobodan, tako da će na teren izaći u sredu ili četvrtak.

Drugi teniser sveta naglasio je da je „svestan uloge favorita“ na turniru, na kojem su drugi i treći nosilac, Amerikanci Džon Izner i Sem Kveri, rangirani na 22. i 23. mestu ATP liste.

“Uvek pružam maksimum i nisam od igrača koji mogu da izađu na teren i izgube, iako su favoriti. Znam da se mnogi najbolji teniseri taktički opredeljuju da se čuvaju za Masters turnire i Gren Slemove, ali ja sam tip koji ulazi u svaki meč stoprocentno,“ rekao je Đoković na konferenciji za novinare u SRC „Milan Gale Muškatirović“.

Prvi reket Srbije pozvao je beogradsku publiku da u što većem broju dođe na Dorćol i podrži naše igrače.

“Priželjkujem pun stadion, ne samo na mojim mečevima, već i na duelima u kojima igraju ostali naši igrači“, rekao je Đoković.

Najuspešniji srpski teniser svih vremena poručio je da „Serbia Open“ treba da prikaže Beograd i Srbiju u najlepšem svetlu.

“Ovaj turnir me ispunjava ponosom, jer pokazuje svetu najlepše lice Srbije“, zaključio je Novak.

Podeli post