Novak nastavio dominaciju nad Monakom za plasman u četvrtfinale Monte Karla

Novak nastavio dominaciju nad Monakom za plasman u četvrtfinale Monte Karla

Prvi nosilac u Monte Karlu plasirao se u četvrtfinale prvog Masters turnira na šljaci u 2013. godini.

Novak je posle dva časa i dva minuta igre eliminisao 14. nosioca iz Argentine, Huana Monaka rezultatom 4:6, 6:2, 6:2 i naneo mu i sedmi poraz u isto toliko odigranih duela.

Nakon što su na startu podelili po jedan servis gem, Monako je oduzeo servis Novaku i poveo sa 2:1, zatim i 3:1. U osmom gemu srpski teniser je vratio rezultatsku ravnotežu, 4:4. Usledio je pad koncentracije koji je Novaka koštao gema a potom i seta. 20. igrač ATP liste posle 46 minuta stiže do 6:4.

Slično jučerašnjem meču, Novak je u nastavku zaigrao mnogo sigurnije i agresivnije, sa više direktnih poena i manje grešaka. Poveo je sa 3:0, zatim dopustio rivalu da vrati brejk i smanji na 3:2, da bi u šestom i osmom gemu sa dva brejka osigurao igranje odlučujućeg seta (6:2).

Inicijativu sa kraja drugog, najbolji teniser sveta nastavio je u trećem setu. Prvi brejk dogodio se u drugom gemu, koji je nešto kasnije doneo Novaku vođstvo od 3:0. Srpski teniser je brejkom u šestom gemu (5:1) dobio priliku da na svoj servis okonča susret, ali je Argentinac uspeo da mu oduzme servis u narednom gemu i produži meč za još jedan gem posle kojeg je Novak stigao do pobede.

Posle 23 odigrana meča u prestonici Monaka, Novak na ovom turniru sada ima odnos pobeda i poraza 17-6.

„Bio je ovo još jedan težak meč za mene. Opet sam igrao skoro dva sata, očigledno je i da se fizički ne osećam potpuno spremno, kao da mi uvek fali pola koraka do onoga što želim. Svakim danom pokušavam da dovedem stvari na svoje mesto i nadam se da ću, kako turnir odmiče, da budem sve uspešniji. Ponovo sam uspeo da se vratim u meč posle izgubljenog seta, i to je dobra stvar. Borim se, pokušavam, našao sam unutrašnji mir i snagu ponovo“, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (5-0), duple servis greške (3-2), direktni poeni (25-10), neiznuđene greške (45-37).

Za plasman u polufinale „Monte Carlo Rolex Masters“-a Nole će u petak odmeriti snage sa Jarkom Nieminenom, 49. teniserom sveta. Finac je iznenadio petog nosioca Huana Martina del Potra – 6:4, 4:6, 7:6.

U dosadašnjim okršajima Novak protiv Nieminena vodi 3-1.

Fotografija: Getty Images

Podeli post