Novak neće igrati na turniru u Madridu

Novak neće igrati na turniru u Madridu

Naš najbolji teniser neće učestvovati na masters turniru koji se trenutno igra u Madridu.

Uprkos svim preduzetim merama, terapijama i mirovanju, ruka drugog reketa sveta još nije dovoljno oporavljena. To su pokazali današnji kontrolni pregledi kod lekara, gde je procenjeno da bi nastupi u prestonici Španije nosili priličan rizik da se pogorša zdravstvena situacija. Samim tim, kako bi izbegao ozbiljnije posledice, odnosno da ne bi ugrozio sezonu na šljaci, pre svega gren slem u Parizu, Novak je odlučio da propusti Madrid, i pokuša da se spremi za Rim koji se igra od 11. do 18. maja.

„Izvinjavam se svima na turniru i svim španskim navijačima što sam morao da se povučem sa mastersa u Madridu. Činio sam sve što je bilo u mojoj moći da budem spreman za ovo takmičenje, jedno od najvećih u sezoni, ali problemi sa povredom desne ruke ponovo su se pojavili. Sada mi je preostalo da nastavim sa oporavkom. Nadam se da ću izlečiti ruku i da ću biti fit za turnir u Rimu. Jedva čekam da sledeće godine ponovo zaigram u Madridu“, rekao je Novak.

Naš teniser je zadobio povredu zgloba uoči turnira u Monte Karlu. Stanje se pogoršalo u četvrtfinalnom meču protiv Španca Giljerma Garsije Lopeza, a još veće bolove Novak je osećao u polufinalu protiv Rodžera Federera.

Fotografija: Mutua Madrid Open

Podeli post