Novak odličan protiv Berdiha, Gofan rival u polufinalu Majamija

Novak odličan protiv Berdiha, Gofan rival u polufinalu Majamija

Prvi teniser sveta je na svega dva koraka od odbrane titule na „Miami Open“-u.

U četvrtfinalu drugog Masters turnira u sezoni Novak je pružio fantastičnu igru i nadigrao Tomaša Berdiha (7) rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Susret je trajao jedan čas i 39 minuta, a Novak je povećao prednost u međusobnim duelima protiv Berdiha na 23-2.

Petrostruki pobednik Majamija je pružio taman onoliko koliko je potrebno da se savlada rival kao što je Berdih. U prvom setu je prvi došao do brejka u drugom gemu, zatim je pretrpeo oduzimanje servisa, da bi u narednom ponovo bio na visini zadatka na početni udarac Čeha. Svega 4 greške srpskog tenisera naspram 25 Berdihovih tokom 49 minuta koliko je trajao prvi set.

Još ubedljiviju igru Novak je pokazao u drugom setu u kojem je do brejka došao već u uvodnom gemu. U poslednjem gemu je ovaj brejk potvrdio i identičnim rezultatom kao u prvom (6:3) stigao do desetog uzastopnog trijumfa nad Berdihom.

„Od prvog do poslednjeg poena, ovo je bio moj najbolji meč na turniru i mislim da je došao u pravo vreme,“ rekao je Novak.

Statistika: as poeni (2-0), dvostruke servis greške (1-5), direktni poeni (10-15), neiznuđene greške (9-45).

Novakova pretposlednja prepreka u Majamiju biće 15. teniser ATP liste, Belgijanac David Gofan, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Francuza Žila Simona rezultatom 3:6, 6:2, 6:1.

Srpski teniser je dobio sva tri dosadašnja meča protiv Gofana.

„Imam jedan dan da se odmorim i da se spremim za taj meč. Pun je samopouzdanja, igra najbolje u poslednjih 15 meseci, ali i ja sam na svom vrhuncu – ako budem igrao kao do sada na ovom turniru, dopadaju mi se moje šanse“, zaključio je Novak.

Polufinalni okršaji na programu su u petak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post