Novak odservirao Bola za treće kolo US Opena protiv Vitena!


Najbolji srpski teniser održao je, u pravom smislu reči, čas tenisa Australijancu Karstenu Bolu (kvalifikant, 155. na svetu) u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu.

Nakon samo 109 minuta, Novak je zabeležio rutinsku pobedu od 3:0 nad 198cm visokim igračem. Po setovima to je izgledalo ovako: 6:3, 6:4, 6:4.

Ni u jednom trenutku meča pitanje pobednika nije bilo neizvesno. Od prvog do poslednjeg poena Novak je potpuno dominirao, bio agresivan, na šta Bol nije imao odgovor. Australijanac je nizao grešku za greškom, a nije mogao da se pouzda ni u svoje najbolje oružje – servis.

U četvrtom gemu prvog seta, Srbin je praktično obezbedio osvajanje istog nakon što je oduzeo servis Bolu.

Jedan brejk, ali ovog puta u trećem gemu, doneo je Đokoviću drugi set.

U trećem setu vodila se nešto čvršća borba, ali bez značajnije drame. Bol je i dalje pokušavao da dođe do brejk šanse, ali mu je to Novak samo jednom omogućio. I nije uspeo da je iskoristi. U devetom gemu, četvrti nosilac pravi treći brejk u meču, da bi u narednom isti materijalizovao u vidu trijumfa.

Novak posle meča:

- Uvek je teško predvideti igru protivnika kojeg uopšte ne poznajete. Nisam znao šta da očekujem, jedino što sam znao je da ima dobar servis. Zbog toga sam morao da ostanem fokusiran tokom celog meča, kako bih uočio njegove prednosti i mane.

- Osećam se potpuno spremno i pun sam samopouzdanja. Veoma sam motivisan i željan da postignem dobar rezultat. Uvek se trudim da na terenu dam 100 odsto mogućnosti. To je ono što očekujem od sebe, a verujem da će rezultati doći.

U trećem kolu US Opena, Nole će u subotu igrati protiv još jednog kvalifikanta. U pitanju je pet godina stariji Džes Viten (SAD), koji je u drugom kolu bio bolji od Argentinca Maksima Gonzaleza sa 3:1.

četvrti i 276. teniser sveta do sada nisu odigrali ni jedan međusobni duel.

Podeli post