Novak ponovo briljantan protiv del Potra, sledi novi susret sa Kiriosom

Izuzetnom igrom u svom drugom ovogodišnjem meču na „BNP Paribas Open“-u Novak se plasirao u osminu finala Indijen Velsa.

Petostruki šampion i branilac titule pokazao je svoj najbolji tenis u trećem kolu prvog Mastersa u sezoni i savladao Huana Martina del Potra (Argentina, 31) rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 6:1.

Duel na centralnom terenu „Indian Wells Tennis Garden“-a trajao je dva časa i 16 minuta nakon kojih je Novak stigao do 300. pobede na turnirima iz Masters serije.

Fenomenalan prvi set za srpskog tenisera. Iako je u uvodnom gemu pretrpeo brejk, Novak je u šestom dočekao probleme sa servisom argentinskog tenisera, iskoristio ih i vratio brejk bez izgubljenog poena. Del Potru u nastavku nije pomogla ni sjajna igra da zaustavi Novakovu sigurnost na terenu. Prelomio je poslednji, dvanaesti gem u kojem je Novak došao do novog brejka i vođstva od 1:0.

Drugi set počeo je na identičan način po drugog nosioca. Brejk del Potra, a potom iscrpljujući četvrti gem u kojem je Novak propustio tri prilike da se rezultatski vrati. Argentinac je to kaznio u narednom i došao do dvostruke brejk brednosti. Predstojeća dva gema pripala su Novaku bez izgubljenog poena. Ipak, drugi brejk nije uspeo da vrati i usledio je možda i najpravičniji scenario, da odluka „padne“ u trećem setu.

Demonstracija moći srpskog tenisera u odlučujućem setu. Samopouzdanje je raslo iz gema u gem, a kao rezultat došla su dva brejka, u četvrtom i šestom gemu.

„Protiv kvalitetnog tenisera kakav je del Potro uvek je ulog veliki. On je veliki igrač i pre meča znao sam da moram da budem u žestokom elementu i igram u jakom intezitetu. Pobeda u ovakvom meču zahteva to od mene“, rekao je Novak posle susreta.

Statistika: as poeni (4-13), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (34-31), neiznuđene greške (28-28).

Australijanac Nik Kirios (15) biće Novakov protivnik u četvrtom kolu Indijen Velsa u sredu od 23 časa po srednjeevropskom vremenu.

Đoković i Kirios su se jedini put sastali pre nepune dve nedelje u Akapulku u istoj fazi takmičenja, kada je slavio 21-godišnji Australijanac rezultatom 6:7 (9:11), 5:7.

„Nadam se da ću zadržati ovaj nivo samopouzdanja protiv Kiriosa, posebno na riternu. Izgubio sam od njega u Akapulku, dobro je servirao, a sada se nadam da će ishod biti drugačiji“, rekao je Novak o svoj rivalu u četvrtom kolu.

Teniser iz Kanbere je na putu do četvrtfinala savladao Horasija Zebaljosa i Aleksandera Zvereva.

Nekoliko sati nakon singla, Novak i Viktor će odigrati četvrtfinale dubla protiv šestih nosilaca Ravena Klasena (Južna Afrika) i Raživa Rama (SAD).

Fotografija: Getty Images

Podeli post