Novak poražen u četvrtfinalu Sinsinatija posle velike borbe

Novak poražen u četvrtfinalu Sinsinatija posle velike borbe

Novak neće biti u prilici da se bori za „Zlatni Masters“ u Sinsinatiju.

U četvrtfinalu „Western & Southern Open“-a prvi nosilac i prošlogodišnji finalista poražen je od Amerikanca Džona Iznera rezultatom 1:2, po setovima 6:7 (5:7), 6:3, 5:7.

Susret je trajao dva časa i 23 minuta, a obeležile su ga greške Novaka u ključnim trenucima.

I pre početka duela bilo je jasno da će Izner sve nade položiti u svoj početni udarac i agresivnu igru sa osnovne linije. To mu je donelo dve brejk lopte već u drugom gemu, koje je Novak uspeo da neutrališe. Nastavak seta protekao je bez brejk prilika, a Novak je savršeno odolevao servisima Amerikanca, dozvolivši mu samo dva as poena. Dupla servis greška pri sedmom poenu taj-brejka koštala je Srbina seta, tako da je Izner posle 48 minuta došao do 7:6 (7:5).

Početni gem drugog seta trajao je čak 12 minuta, odigrano je 18 poena, a Novak je na sjajan način spasio čak četiri brejk lopte. To je demoralisalo Iznera koji je u sledećem gemu poklekao na svoj servis. Novak stiže do prvog brejka u meču, a nešto kasnije i vođstva od 3:0. Sa razlikom od tri gema završen je drugi set, 6:3 za prvog nosioca.

Potpuno izjednačena borba vodila se u odlučujućem setu. Ponovo je na vidiku bio taj-brejk. Međutim, do njega nije došlo. Novak je u dvanaestom gemu vodio sa 40-15, ali je u samoj završnici neshvatljivo pao na psihološkom planu, napravio nekoliko „jeftinih“ grešaka i poklonio Izneru trijumf.

Statistika susreta: as poeni (9-9), dvostruke servis greške (5-0), direktni poeni (35-42), neiznuđene greške (30-41).

“Zaista sam razočaran kako sam igrao danas. Ne mogu da opišem koliko mi je teško i koliko sam razočaran. U suštini, svestan sam da sam odigrao veoma loš meč, od samog početka, pa do kraja. Jedino u drugom setu sam odigrao koliko-toliko dobro, ali u celokupnom meču nisam iskoristio šanse. Neki trenuci, poput servis grešaka, su i učinili ovaj meč lošim po mene. Izner je zaslužio da pobedi”, rekao je Novak.

Za plasman u finale sedmog Mastersa sezone Izner će u subotu igrati protiv 7. nosioca, Huana Martina del Potra, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Rusa Dmitrija Tursunova rezultatom 6:4, 3:6, 6:1.

Ovo je bio poslednji Novakov pripremni turnir pred četvrti Gren Slem sezone, US Open, koji počinje u ponedeljak, 26. avgusta.

Na Otvorenom prvenstvu SAD Novak će braniti finale i 1200 ATP poena.

Fotografija: Getty Images

Podeli post