Istorijska pobeda za Novaka Đokovića u Parizu!

Prvi teniser sveta je u polufinalnom trileru Mastersa u glavnom gradu Francuske savladao Poljaka Huberta Hurkača (7) rezultatom 3:6, 6:0, 7:6 (7:5) i zvanično obezbedio završetak teniske sezone na prvom mestu ATP liste.

Biće to Noletov sedmi put u karijeri da godinu završava na vrhu svetske rang liste čime će postaviti novi rekord koji je do danas delio sa svojim idolom Pitom Samprasom (6).

Prvih sedam gemova uvodnog seta protekli su bez brejk lopti. Hurkač je u osmom iskoristio prvu priliku za brejk i stigao do prednosti od 5:3. Imao je Novak u sledećem gemu šansu da odmah vrati brejk, ali se poljski teniser odbranio i došao do prvog seta.

Novakov nivo igre bio je na vidno višem nivou u drugom setu. Fantastičnom igrom rivalu nije dozvolio osvajanje nijednog gema. Tri brejka i 6:0 za Novaka za nepunih pola sata igre.

Nakon što su u prva dva gema odlučujućeg seta teniseri razmenili po jednu brejk priliku, Novak u četvrtom oduzima servis Hurkaču i dolazi do 3:1, potom i 4:1. Poljak ovde nije položio oružje pred Novakom, već je u sedmom gemu vratio brejk, smanjio prednost našeg tenisera na 4:3, a zatim i izjednačio na 4:4. Imao je Novak u nastavku 5:4 i meč loptu na servis Hurkača, ali se Poljak i ovde spasao i došao do 5:5. Srpskom teniseru je posle napete borbe taj-brejk pripao rezultatom 7:5.

Meč je trajao dva časa i 17 minuta.

Novakov protivnik u finalu „Paris Rolex Masters“-a biće branilac titule i 2. nosilac, Danil Medvedev (Rusija, H2H 5-4), koji je ubedljivim nastupom nadigrao Aleksandra Zvereva, 6:2, 6:2.

Finale je na programu u nedelju od 15 časova, a Novak bi trijumfom došao do rekordne 37. Masters titule!

Fotografije: Getty Images

Podeli post