Novak predao četvrtfinalni meč Dubaija zbog infekcije oka

Novak predao četvrtfinalni meč Dubaija zbog infekcije oka

Prvi nosilac u Dubaiju nije uspeo da se plasira u polufinale turnira iz serije 500 i tako dođe na korak od odbrane prošlogodišnjeg finala.

Novak je zbog infekcije oka bio prinuđen da preda susret četvrtfinala šestom nosiocu Felisijanu Lopezu nakon što je Španac osvojio prvi set rezultatom 6:3.

Od prvog poena bilo je jasno da se Novak loše oseća na terenu, da ne može da pruži svoju igru. To je potvrdilo i kasnije prisustvo lekara na klupi srpskog tenisera. Lopez je ovu situaciju pametno iskoristio, pružio dobar tenis i posle dva brejka došao do 6:3 (32 minuta). Najbolji teniser sveta nije bio u stanju da nastavi duel zbog čega je isti predao.

„Imao sam problem sa okom. Imao sam ga još otkako sam stigao u Dubai. Počelo je sa infekcijom, a onda se desila i ozbiljna alergija. To je ono što je meni rečeno. Stanje se pogoršalo u ova dva dana, nažalost. Ovo je prvi put da mi se to dešava sa okom. Nisam imao sreće. Danas je bilo izuzetno osetljivo na svetlost, jednostavno mi se nije dalo. Stvarno sam tužan što sam turnir završio na ovakav način. Izvinjavam se, naravno… Izvinjavam se svima koji su došli da gledaju meč. Izvinjavam se i direktoru turnira i svima koji su došli da me bodre. Jako mi je žao što sam ovako završio sa nastupom ovde, ali ovo stanje me je primoralo. Ne želim da se ništa oduzme od Felisijanovog odličnog nastupa protiv mene“, rekao je Novak.

Ovo je Novakova prva predaja meča nakon polufinala Dejvis kupa 2011. godine protiv Del Potra u Beogradu.

Novak će iz Dubaija doputovati u Srbiju s obzirom da ga od 4. do 6. marta očekuje nastup za Dejvis kup selekciju Srbije. Naša reprezentacija će u prvom kolu Svetske grupe biti domaćin Kazahstanu (hala Pionir, Beograd).

Fotografija: Getty Images

Podeli post