Novak prejak za Berankisa u prvom kolu US Opena – 6:1, 6:2, 6:2

Novak prejak za Berankisa u prvom kolu US Opena - 6:1, 6:2, 6:2

Najbolji teniser sveta i prvi nosilac na US Openu proveo je svega 82 minuta na Artur Eš stadionu u okviru prvog kola poslednjeg Gren Slema sezone.

Nole je u svom uvodnom meču na Otvorenom prvenstvu SAD više nego ubedljivim rezultatom eliminisao 112. tenisera sveta, Rikardasa Berankisa (Litvanija) rezultatom 6:1, 6:2, 6:2 i plasirao se u nastavak takmičenja.

Srpski teniser je dominirao u svakom segmentu igre od početka do kraja susreta. U prva dva seta je po dva puta oduzeo servis bivšem juniorskom broju 1, dok je u trećem to učinio tri puta.

„Nisam mogao da pretpostavim kako će moj rival igrati večeras. On je veoma talentovan teniser. Bilo je toliko prilika za brejk, uspeo sam da kontrolišem susret do samog kraja. Uživao sam na terenu i sa nestrpljenjem očekujem nastavak turnira“, rekao je Novak nakon svog prvog ovogodišnjeg meča na Flešing Medouzu.

Statistika susreta: as poeni (10-3), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (28-16), neiznuđene greške (9-27).

Sledeći Novakov rival na putu ka odbrani finala u Njujorku biće nemački teniser Bendžamin Beker (87), koji je na startu turnira bio bolji od Čeha Lukaša Rosola rezultatom 3:1.

Jedini međusobni duel Novak i Beker odigrali su u prvom kolu Australijen Opena pre pet godina kada je naš teniser slavio maksimalnim rezultatom.

Ovaj meč na programu je u petak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post