Novak prejak za Nadala, u nedelju protiv Federera za peti Masters kup!

Auto Draft

Najbolji teniser sveta nalazi se na korak od odbrane titule na Masters kupu u Londonu.

U polufinalu završnog turnira Novak je sjajnom igrom savladao 5. nosioca Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 6:3 i na taj način došao do izjednačenja u međusobnim okršajima sa Špancem, 23-23.

Meč u O2 areni trajao je jedan čas i 19 minuta.

Neverovatnom serijom direktnih poena u drugom gemu susreta Novak je bez izgubljenog poena oduzeo servis Nadalu, poveo sa 2:0, zatim i 3:0. Tu prednost srpski teniser je čuvao do samog kraja seta koji je trajao 34 minuta.

Na ishod drugog seta uticala su dva brejka koja su pripala prvom nosiocu u petom i devetom gemu.

„Danas mi je servis bio precizan, doneo mi je mnogo lakih poena. Upravo na tome najviše radim u poslednje vreme, trudim se da usavršim poentiranje iz servisa, prvi udarac, građenje poena u odlučujućim trenucima meča“, rekao je Novak. „Sjajno se osećam posle današnjeg nastupa.“

Statistika: as poeni (4-3), dvostruke servis greške (1-0), direktni poeni (24-9), neiznuđene greške (20-11).

Poslednja Novakova prepreka na putu ka odbrani titule i osvajanju petog Masters kupa u karijeri biće Švajcarac Rodžer Federer (3) koji je rezultatom 7:5, 6:3 nadigrao sunarodnika Stena Vavrinku (4).

Finale je na programu u nedelju od 19 časova (po srednjeevropskom vremenu), a ako napravi novi podvig i trijumfuje, Novak će postati prvi teniser u istoriji koji je osvojio četiri ATP World Tour finala u nizu. Samim tim, izjednačiće odnos pobeda i poraza sa Švajcarcem na 22-22.

Fotografija: Getty Images

Podeli post