Najbolji srpski teniser uspešno je započeo nastup na svom 14. Vimbldonu u karijeri.

U prvom kolu nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu Novak je savladao 57. tenisera sveta Tenisa Sandgrena (SAD) ubedljivim rezultatom 6:3, 6:1, 6:2.

Novak je u svim elementima igre drastično bio bolji od svog današnjeg rivala i diktirao igru na terenu 1 teniskog kompleksa „All England Lawn Tennis Club“. Prva dva seta trajala su ukupno jedan sat, a Novak je oba dobio posle dve brejka. U trećem je samo završio započeto, tri brejka za konačnih 3:0.

„Malo sam bio napet na početku, stegnut. Jako sam želeo da dobijem prvi set i osećam se komfornije. Ovo je prvi meč na Vimbldonu, uvek je cilj početi dobro. Zadovoljan sam kako sam startovao turnir. Dosta verujem u sebe, naročito nakon turnira u Kvinsu koji je bio sjajna uvertira. Jedva čekam da vidim kako će nivo mog tenisa da napreduje iz meča u meč“, rekao je Novak nakon susreta.

Statistika Novakovog 100. meča na travi: as poeni (0-5), dvostruke servis greške (2-4), direktni poeni (19-17), neiznuđene greške (15-35), broj osvojenih poena (94-57).

Prošlogodišnji četvrtfinalista i 12. nosilac ove sezone u drugom kolu (četvrtak) će igrati protiv Argentinca Orasija Sebaljosa (ATP #126) koji je rezultatom 3:1 eliminisao sunarodnika Gvida Andreocija.

Fotografija: Profimedia

Podeli post