Novak preko Gofana do finala „Miami Open“-a!

Novak preko Gofana do finala "Miami Open"-a!

Najbolji teniser sveta u nedelju će se boriti za šestu titulu u Majamiju i rekordnu 28. na turnirima iz Masters serije.

U polufinalu „Miami Open“-a Novak je u petak popodne po lokalnom vremenu savladao 15. nosioca Davida Gofana rezultatom 7:6 (7:5), 6:4.

Petostruki šampion proveo je dva časa i pet minuta na terenu pod izuzetno teškim vremenskim uslovima u vidu visoke temperature i visoke vlažnosti vazduha.

Prvi period igre trajao je čak 73 minuta, a odlučen je u taj-brejku nakon što su teniseri prethodno razmenili po jedan brejk. Iako se trenutno nalazi u formi života, Gofan nije uspeo da iznenadi Novaka i dođe do osvajanja prvog seta. Jedan mini brejk više omogućio je prvom nosiocu odlazak na pauzu sa prednošću od 7:6 (7:5).

Samo jedan brejk u drugom setu (sedmi gem) bio je dovoljan Novaku da dođe na korak od odbrane titule u Ki Biskejnu.

„Bio je ovo fizički veoma zahtevan meč. Velika vrućina i vlažnost vazduha, kao i vetar, nisu dozvolili da prikažemo najbolju igru. Ponosan sam što sam prebrodio sve teškoće i odigrao čvrsto u najbitnijim trenucima,“ rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (7-8), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (20-25), neiznuđene greške (29-37).

Novak će u finalu Mastersa u Majamiju u nedelju od 19 časova (po srednjeevropskom vremenu) igrati protiv Keija Nišikorija (6) koji je bio bolji od Nika Kiriosa (Australija, 24).

U međusobnim susretima protiv japanskog tenisera Novak vodi sa 6-2.

Noletov kalendar za mesec april 2016. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Getty Images

Podeli post