Novak preko Štepaneka do polufinala turnira u Dohi

Auto Draft

Novak je na svega dva koraka od odbrane titule na ATP turniru u Dohi.

Drugi teniser sveta je u susretu četvrtfinala „Qatar ExxonMobil Open“-a savladao Čeha Radeka Štepaneka (ATP #107) bez izgubljenog seta – 6:3, 6:3.

Novak je odlično startovao meč oduzevši Radeku servis u drugom gemu bez izgubljenog poena. Čeh je u sedmom gemu iskoristio treću brejk loptu i rezultatski se vratio. Već u narednom gemu Novak je „pojačao“, došao do novog brejka, koji je u sledećem materijalizovao i poveo od 1:0 u setovima (6:3).

Sigurnom igrom i brejkovima u prvom i poslednjem (devetom) gemu drugog seta Novak je stavio tačku na svoj treći meč u Dohi, koji je trajao jedan čas i 31 minuta, a koji se odigrao pod izuzetno teškim vremenskim uslovima u vidu jakog vetra.

„Tri meča u Kataru i tri pobede za mene. Nadam se da ću nastaviti turnir u istom ritmu. Radek je sjajan momak i jedan od igrača kojima morate da odate respekt za sve što su uradili u karijeri. Uvek je test igrati pod ovakvim uslovima. Kako je bilo meni, tako je i njemu. Hvala vam mnogo što ste došli da gledate tenis i pored toga što je bilo prilično hladno“, izjavio je Novak.

Statistika: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (3-5), direktni poeni (14-16), neiznuđene greške (13-22).

Za plasman u finale Dohe Novak će u petak igrati protiv Fernanda Verdaska (Španija), koji je u prvom četvrtfinalnom duelu bio bolji od Ive Karlovića (Hrvatska) rezultatom 6:2, 7:5.

Verdasko je trenutno 42. igrač ATP liste, a protiv Novaka je trijumfovao u četiri od dvanaest odigranih mečeva.

Poslednji put sastali se se pre tačno dvanaest meseci na istom ovom turniru, kada je Novak slavio rezultatom 6:2, 6:2 u okviru drugog kola.

Fotografija: AFP / Getty Images

Podeli post