Prvi nosilac Rolan Garosa bez izgubljenog seta se plasirao u 16. četvrtfinale drugog gren slema sezone.

Novak je još jednom pokazao da se fenomenalno oseća u Parizu i u osmini finala rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:3 nadigrao 15. nosioca Dijega Švarcmana, čime je nastavio sjajan niz na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Susret na Suzan Lenglen terenu trajao je dva časa i 15 minuta nakon kojih je Novak došao do 7-0 u međusobnim duelima protiv Argentinca.

„Izuzetno ga poštujem, on je sjajan momak i van terena i odličan je igrač. On je specijalista za ovu podlogu. Nije loptica mnogo odskakala na šljaci. Srećan sam, a njemu želim sreću u nastavku sezone“, rekao je Novak posle meča.

Novak se u trećem gemu suočio sa dve brejk lopte za protivnika koje je uspešno spasio i preuzeo kontrolu nad setom. Odmah u sledećem gemu je napravio brejk, potom isti duplirao u šestom i posle 35 minuta poveo sa 1:0 nakon 6:1.

Švarcman je bolje ušao u drugi set. Oduzeo je Novaku servis u drugom gemu, a zatim došao do 3:0. Srpski teniser je odlično odreagovao na ovakav razvoj situacije, značajno podigao nivo igre, vezao šest gemova (tri brejka) i osvojio drugi set rezultatom 6:3.

Čekao je prošlogodišnji šampion svoju priliku u trećem setu i dočekao je u šestom gemu. Oduzeo je servis protivniku šesti put danas i približio se novoj pobedi na pariskoj šljaci koja je usledila posle tri gema.

Statistika: as poeni (3-1), dvostruke servis greške (1-5), direktni poeni (28-23), neiznuđene greške (31-45).

Nole će u četvrtfinalu Rolan Garosa (utorak) igrati protiv Rafaela Nadala (Španija, 5) koji je posle maratona rezultatom 3:2 savladao Feliksa Ožer-Alijasima (Kanada, 9).

„Meč sa Nadalom se željno iščekuje od kada je izašao žreb. Drago mi je da nisam proveo previše vremena na terenu na putu do četvrtfinala, znajući da je borba sa njim uvek velika fizička bitka. To je veliki izazov i verovatno jedan od najvećih koje možete imati ovde na Rolan Garosu. Spreman sam za taj izazov. Dopada mi se kako se trenutno osećam, kako sam udarao. Fokusiraću se na ono što ja imam da uradim“, rekao je Novak.

Biće to čak 59. međusobni duel dvojice večitih rivala. Novak vodi 30-28.

Fotografija: Profimedia

Podeli post