Novak preko Tomića (7:6, 6:1) do polufinala Mastersa u Šangaju

Novak preko Tomića (7:6, 6:1) do polufinala Mastersa u Šangaju

I u svom šestom učešću na „Shanghai Rolex Masters“-u Novak će igrati u polufinalu.

Prvoplasirani teniser ATP liste je u četvrtfinalu Šangaja bio bolji od Australijanca Bernarda Tomića (ATP #20) rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (8:6), 6:1.

Meč je počeo ofanzivnom igrom sa obe strane. Novak je u svakom gemu bio blizu brejka, koji je dočekao u šestom gemu, 4:2. Tomić je uzvratio na isti način i izjednačio na 4:4. Dramatičan taj-brejk pripao je Novaku rezultatom 8:6 nakon što je iskoristio treću set loptu. Prvi period igre trajao je tačno jedan čas.

Tomić nije uspeo psihološki da se oporavi od načina na koji je izgubio prvi set tako da je Novak sa tri brejka brejka u drugom otvorio vrata polufinala, čime je odbranio svih 360 poena osvojenih pre godinu dana.

Četvrtfinalni duel u Ki Žong sportskoj areni trajao je jedan čas i 27 minuta.

Statistika: as poeni (10-6), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (29-26), neiznuđene greške (20-33).

Ovo je Novakova 22. pobeda u najvećem kineskom gradu.

U polufinalu šangajskog Mastersa Nole će igrati protiv Endija Mareja (Velika Britanija, 3) koji je ubedljivim rezultatom savladao Tomaša Berdiha (Češka, 5) – 6:1, 6:3. Meč je na programu u subotu od 14:00h (po srednjeevropskom vremenu).

Novak je protiv Mareja ostvario 19 pobeda u 28 do sada odigranih duela. Škotlanđanin je slavio u poslednjem susretu, u finalu Masters turnira u Montrealu.

U drugom polufinalu sastaće se Rafael Nadal i Žo-Vilfred Conga.

Fotografija: Getty Images

Podeli post