Novak prvi nosilac u Dubaiju!


Novak Đoković biće prvi nosilac na predstojećem turniru u Dubaiji, koji se igra od 23. do 28. februara.

Nakon otkaza Nadala i Federera zbog povrede, srpski teniser imaće lepu priliku da dođe do novih bodova na turniru koji se igra za ukupan nagradni fond od 2.233.000 američkih dolara.

Voljom žreba, Novak će u prvom kolu igrati protiv tenisera iz kvalifikacija, Italijana Flavija Cipole (125), da bi u drugom kolu išao na boljeg iz duela između Mihaila Južnjeg i Jana Herniha.

Mogući protivnici srpskog tenisera u četvrtfinalu su Marin čilić, Janko Tipsarević i Žulijen Beneto, a u polufinalu vrebaju Žil Simon i Ivo Karlović.

U donjoj polovini žreba nalaze se Endi Marej (drugi nosilac), David Ferer, Marat Safin, Igor Andrejev, Viktor Troicki i Ivan Ljubičić. Samo jedan od njih dvojice može da se sastane sa Noletom, ali ne pre finala.

Prošle sezone, Novak je takmičenje u Dubaiju završio u polufinalu, kada je od njega bio bolji Amerikanac Endi Rodik sa 2:0.

Titulu u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata brani Amerikanac Endi Rodik, koji je pre godinu dana u finalu bio bolji od Španca Felisijana Lopeza.

Pobednik ovogodišnjeg Barclays Dubai Tennis Championships-a inkasiraće 383.000 dolara i 500 ATP poena.

Podeli post