Najbolji teniser sveta pobedom je započeo odbranu titule na trećem gren slem turniru u 2019. godini.

Novak je u prvom kolu Vimbldona bez izgubljenog seta nadigrao Filipa Kolšrajbera (ATP #57) rezultatom 6:3, 7:5, 6:3 i tako zabeležio jedanesti trijumf u karijeri nad nemačkim teniserom.

Tradicionalno, Novak je kao šampion iz prošle godine otvorio nadmetanja na centralnom terenu. Iako je pretrpeo brejk u uvodnom gemu, Novak je u nastavku dva puta oduzeo servis protivniku i poveo sa 4:1. Igrao se gem za gemom da bi set posle 38 minuta pripao Novaku rezultatom 6:3.

Kolšrajber je i na početku drugog seta oduzeo servis Novaku. Četvorostruki šampion se odmah vratio i izjednačio na 2:2. U završnici drugog seta, jedanaestom gemu, Novak je oduzeo servis Nemcu i nakon materijalizacije istog poveo sa 2:0 u setovima.

Tokom prve polovine trećeg seta nije bilo brejkova. Novak potom u sedmom, zatim i poslednjem gemu oduzima servis Kolšrajberu i stiže do maksimalne pobede na početku najeminentnijeg teniskog turnira.

„Osećaj je odličan. Ovaj teren ima posebno mesto u mom srcu, svaki put kad zakoračim ovde, emocije se vraćaju. Prvo kolo je uvek malo nezgodno, naročito kad za rivala imate dobrog igrača sa mnogo iskustva kao što je Kolšrajber. Sposoban je da igra kvalitetan tenis na svim podlogama, posebno na travi. Ima dobar servis i slajs. Bio je ovo dobar meč za mene, morao sam da se borim u sva tri seta“, rekao je Novak posle meča koji je trajao dva časa i tri minuta.

Statistika: as poeni (12-9), dvostruke servis greške (3-3), direktni poeni (36-22), neiznuđene greške (19-29), broj osvojenih poena (101-74).

Denis Kudla, 111. igrač ATP liste, biće protivnik prvog nosioca u drugom kolu Vimbldona u sredu. Amerikanac je na startu bio bolji od Maleka Džazirija rezultatom 3:0.

Srpski teniser i 26-godišnji Kudla se do sada nisu sastajali.

Noletov desktop kalendar za mesec jul 2019. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post