Pohod na šestu titulu na Mastersu u Rimu Novak je započeo sigurnom pobedom protiv Aslana Karaceva (ATP #35) rezultatom 6:3, 6:2.

Meč drugog kola turnira „Internazionali BNL d’Italia“ trajao je jedan sat i 30 minuta, a najbolji teniser sveta zabeležio je drugu pobedu nad Karacevim u karijeri (2-1).

Novak je dobro otvorio susret protiv Rusa oduzevši mu servis u drugom gemu za 2:0. Karacev se u sledećem gemu vratio, a potom i izjednačio na 2:2. U samoj završnici uvodnog seta (osmi gem), Novak je ponovo došao do brejka koji je nakon svog servisa pretvorio u vođstvo u setovima.

Igra Karaceva potpuno se „raspala“ u drugom setu. Novak je sa dva brejka stigao do 4:0, a zatim bez većih problema meč priveo kraju i zabeležio 60. pobedu u karijeri na Mastersu u Rimu.

Statistika: as poeni (1-4), dvostruke servis greške (2-4), direktni poeni (15-18), neiznuđene greške (10-36), broj osvojenih poena (67-47).

Novakov rival u trećem kolu Rima u četvrtak biće Sten Vavrinka (Švajcarska, PR) koji je posle velike borbe savladao našeg Lasla Đerea rezultatom 7:6, 3:6, 6:4.

Švajcarac je zbog povrede i operacije stopala godinu dana bio van terena, tako da sada zauzima 361. poziciju na ATP listi.

Novak u međusobnim duelima protiv Vavrinke vodi 19-6.

Da podsetimo, Novaku je za ostanak na prvoj poziciji ATP liste potreban plasman u polufinale u prestonici Italije.

Fotografija: Profimedia

Podeli post