Svega jedan čas i 35 minuta Novak je proveo na terenu da bi došao do druge ovogodišnje pobede na prvom gren slemu u sezoni.

Srpski teniser je u drugom kolu Australijen Opena pokazao impresivnu igru i sa 6:1, 6:4, 6:2 nadigrao Japanca Tacuma Ita, 146. igrača na ATP listi.

Novak je tokom meča pet puta oduzeo servis Itu, ne dozvolivši mu da dođe do ijedne brejk prilike. Realizovao je čak 93% ubačenih prvih servisa (43/46).

„Meč sam počeo izuzetno, imao sam 5:0 posle 15 minuta igre. Generalno sam zadovoljan svojim izdanjem, bio je to naš prvi susret. Nisam ga gledao kako igra ranije. Moj tim je uradio domaći zadatak, analizirao njegovu igru, pripremio me na to šta će pružiti na terenu. U drugom setu smo bili prilično izjednačeni. Tada sam napravio ključni brejk“, rekao je Novak. „Servis mi je u prvom i drugom kolu funkcionisao veoma dobro. To je nešto na čemu sam radio između dve sezone.“

Statistika: as poeni (16-9), dvostruke servis greške (5-1), direktni poeni (31-18), neiznuđene greške (17-29), broj osvojenih poena (88-53).

Protivnik sedmostrukog šampiona u trećem kolu Melburna biće još jedan Japanac, Jošihito Nišioka (ATP #71), koji je eliminisao 30. nosioca turnira Danijela Evansa.

Ovaj meč na programu je u petak.

Fotografija: AP

Podeli post