Novak rutinski protiv Istomina 6:1, 6:1, 6:2 za plasman u osminu finala!


Treći nosilac, Novak Đoković plasirao se u osminu finala prvog Grend Slema sezone!

U subotu ujutru po našem vremenu, Novak je demonstrirao moć protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana (103) dopustivši mu samo četiri gema tokom 97 minuta, koliko je trajao duel: 6:1, 6:1, 6:2.

Srpski teniser je od početka meča diktirao ritam izuzetno raznovrsnom igrom, za koju Istomin nije imao rešenje.

Koliko je Novak bio superioran u svakom segmentu igre, govori činjenica da je u sva tri seta uspeo da dođe do prednosti od 5:0 (ukupno devet brejkova Novaka, Istomin dva).

“Ovo mi je verovatno najbolji meč od dosadašnja tri, ali, opet, ne mislim da je moj protivnik igrao na nivou na kome je mogao. Pomagao mi je sa mnogo neiznuđenih grešaka i nismo imali neke dugačke poene. Zbog togao sam samo želeo da zadržim koncentraciju i pobedim što pre“, rekao je Novak.

Novakov rival u osmini finala Australijen Opena biće poljski teniser Lukaš Kubot, trenutno 86. na svetskoj rang listi.

Kubot je našoj publici poznat kao finalista prvog “Serbia Open” turnira 2009. godine, u kome je poražen upravo od Novaka Đokovića (6:3, 7:6). To je ujedno bio i jedini međusobni duel srpskog i češkog tenisera na turnirima ATP ranga.

“Pričali smo o tome (finalu beogradskog turnira) u svlačionici. Dobar je igrač, a u poslednjih oko godinu dana igra najbolje u karijeri… Vrlo je agresivan. Znam kako igra i učiniću sve da se dobro spremim“, rekao je Novak na konferenciji za novinare u Melburnu.

27-godišnji Kubot je plasman u četvrto kolo prvog Grend Slem turnira sezone izborio tako što mu je 20. nosilac, Rus Mihail Južnji predao meč bez borbe zbog povrede zgloba.

Susret između Đokovića i Kubota odigraće se u noći između nedelje i ponedeljka.

Podeli post