Dva koraka dele Novaka od odbrane titule na Masters turniru u Sinsinatiju.

Najbolji teniser sveta i prvi nosilac je u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu nadigrao Francuza Luku Puja (ATP #31) rezultatom 7:6 (7:2), 6:1 u okviru poslednjeg četvrtfinalnog susreta.

Prvi set pripao je Novaku posle odličnog taj-brejka u kojem je sa tri mini brejka uspeo da dođe do 7:2. Prethodno je u prvom gemu seta propustio jednu brejk loptu, da bi u nastavku teniseri bili sigurni na svoj servis.

„Mislim da je igrao dobro čitav prvi set. Obojica smo osvajali gemove na servis prilično ležerno do taj-brejka i samo je trebalo da ostanem fokusiran, nisam spustio nivo svoje igre, ali on jeste – napravio je duplu grešku, promašio nekoliko forhenda i to ga je koštalo taj-brejka. U taj-brejku je važno fokusirati se na svaki poen, tu do izražaja dolazi mentalni aspekt tenisa. Što više dobijaš taj brejkova, to se bolje osećaš.“

Servis je bio značajno oružje srpskog tenisera i u drugom setu. Najpre je u drugom gemu iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 2:0, da bi u predstojećem spasio tri brejk prilike rivala i uvećao prednost na 3:0. Novim brejkom u šestom gemu Novak je stigao do 5:1 i posle svog servis gema stavio tačku na meč.

Susret je trajao jedan čas i 26 minuta.

Statistika: as poeni (5-2), dvostruke servis greške (6-5), direktni poeni (17-18), neiznuđene greške (15-22), broj osvojenih poena (73-52).

Za plasman u finale Sinsinatija Novak će u subotu od 23:55h (po našem vremenu) igrati protiv 9. nosioca Danila Medvedeva, koji je bez izgubljenog seta došao do pobede nad sunarodnikom Andrejom Rubljovim.

„Trenutno ima mnogo samopouzdanja, igrao je finala u Vašingtonu i Montrealu, a ovde nije izgubio ni set. Zaista sjajno igra, a sa pobedama mu je poraslo i samopouzdanje – ne promašuje mnogo, kreće se odlično i vrlo dobro servira. Biće to veliki izazov“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Novak protiv ruskog tenisera vodi 3-1 u međusobnim duelima. Poslednji okršaj pripao je Medvedevu u četvrtfinalu ovogodišnjeg Monte Karla.

Drugi polufinalni par čine David Gofan (Belgija, 16) i Rišar Gaske (Francuska).

Fotografija: AP

Podeli post