Novak savladao Viktora za četvrtfinale protiv Ljubičića!


Drugi nosilac, Novak Đoković pobedio je sunarodnika, prijatelja i kolegu iz reprezentacije, Viktora Troickog rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju.

Novak je tako u međusobnim duelima protiv trenutno 35. igrača ATP liste poveo sa 3:1.

Meč je trajao dva časa i pet minuta.

Već od prvog poena bilo je očigledno koliko se Novak i Viktor poznaju na terenu. Mnogo bolje je krenulo Troickom, koji je kompletan uvodni set odigrao na vrhunskom nivou, a rezultat toga su dva brejka i ni jedna brejk šansa za Novaka – 3:6.

Konačno, u šestom gemu drugog seta, Novak je na svoj servis značajno podigao nivo igre, mnogo bolje se kretao, da bi nagrada stigla u sedmom gemu u vidu prvog brejka u meču. Imao je drugi nosilac četiri set lopte na servis Viktora, no za osvajanje istog je ipak morao da servira – 6:4. U drugom setu, Novak Troickom nije dozvolio ni jednu priliku za oduzimanje servisa.

U odlučujućem setu, Novak u potpunosti preuzima kontrolu i na račun iskustva stiže do dva brejka i vođstva od 4:0. Po dva gema u nastavku rešila su pitanje pobednika.

“Nisam zadovoljan današnjom partijom. Ipak, zabeležio sam pobedu i to je ono što je najvažnije. Troicki je bio bolji na početku meča i u prvoj polovini drugog seta. Ovo je jedan od retkih turnira gde osećate razliku između dnevnih i večernjih mečeva. Kada je sunce zašlo, došao sam do svoje igre“, izjavio je Novak nakon meča.

Branilac titule u četvrtfinalu „Barclays Dubai Tennis Championships“ turnira igraće protiv Ivana Ljubičića (26), koji je maksimalonom pobedom od 2:0 iznenadio petog nosioca, Žoa Vilfrida Congu.

Đoković i Ljubičić sastali su se pet puta do sada. Prednost od 4:1 je na strani srpskog tenisera.

Podeli post