Najbolji srpski teniser godinu će zatvoriti na prvom izdanju egzibicionog turnira „Svetska teniska liga“ u Dubaiju, koji će od 19. do 24. decembra okupiti 16 igrača.

Teniseri i teniserke biće podeljeni u četiri grupe (svaka grupa se sastoji od dva tenisera i dve teniserke). Igraće se mečevi u singlu i dublu, svako sa svakim, na dva dobijena seta, a eventualni treći kao taj-brejk do 10. Dva najbolja tima sastaće se u finalu poslednjeg dana, 24. decembra.

Novak će biti deo tima „Falcons“ zajedno sa Dimitrovim, Badosom i Sabalenkom.

Raspored Novakovih mečeva (po srednjeevropskom vremenu):

20. decembar: Novak Đoković (Srbija) – Aleksandar Zverev (Nemačka)

21. decembar: Novak Đoković (Srbija) – Nik Kirios (Australija)

23. decembar: Novak Đoković (Srbija) – Feliks Ožer-Alijasim (Kanada)

Nakon nastupa u Dubaiju Novak će se uputiti ka australijskom kontinentu gde će posle 16 godina ponovo učestvovati u Adelajdu, na turniru iz serije 250.

Adelaide International 1“ odigraće se će od 3. do 9. januara 2023. i biće to Novakova poslednja priprema za prvi gren slem sezone, Australijen Open. Srpski teniser je 2007. godine u finalu Adelajda slavio protiv Krisa Gučjonea rezultatom 6:3, 6:7, 6:4.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje nedelju dana nakon Adelajda (16. – 29. januar), a Novak prošle godine nije učestvovao zbog ograničenja vezanih za COVID-19.

Pre dve godine, Novak je u meču odluke u Melburnu slavio protiv Danila Medvedeva rezultatom 7:5, 6:2, 6:2 i došao do rekordne devete titule.

Podeli post