Novak se prošetao do četvrtfinala Pariza!


Po prvi put u svojoj karijeri, Novak će igrati u četvrtfinalu Masters turnira u Parizu.

Najbolji srpski teniser savladao je domaćeg predstavnika, Arna Klemona (93. na ATP listi) sa više nego ubedljivim rezultatom 6:2, 6:2 u trećem kolu “BNP Paribas Masters”, koji je poslednja provera pred ATP World Tour Finals u Londonu (22 – 29. novembar).

Meč je počeo servisom Klemona, koji je Đoković odmah iskoristio da dođe do brejka. U narednom Francuz uzvraća oduzimanjem servisa, što je bio njegov maksimum u nastavku duela. Novak je sa lakoćom nizao brejkove, koji su mu vrlo brzo doneli uvodni set rezultatom 6:2.

Odličnu igru Novak je nastavio da pruža u drugom setu, poveo sa 4:0, kada je Klemon prekinuo seriju od sedam uzastopnih gemova Srbinai smanjio na 4:1. Do kraja seta odigrana su još tri gema za sigurnu pobedu Beograđanina, koji je imao znatno više direktnih poena i manje neiznuđenih grešaka od svog današnjeg rivala.

U četvrtfinalu Novak će u petak igrati protiv Šveđanina Robina Soderlinga (10. teniser sveta), koji je iznenadio Rusa Nikolaja Davidenka trijumfom od 2:1 i time sebi povećao šanse da se plasira na završni turnir.

U njihova četiri dosadašnja susreta, tri godine stariji Šveđanin nije uspeo da pronađe rešenje za Novakovu igru. Poslednji put snage su odmerili u polufinalu ovogodišnjeg turnira u Pekingu (6:3, 6:3).

Takmičenje u Parizu sinoć je završio Švajcarac Rodžer Federer (prvi nosilac), koga je iz daljeg toka takmičenja, na opšte oduševljenje domaće publike, izbacio Žulijen Beneto (3:6, 7:6, 6:4).

Podeli post