Novak se u Kvinsu sprema za Vimbldon, ali pre toga je duga sezona na šljaci!


Drugi teniser sveta, Novak Đoković pokušaće da osvoji svoju prvi titulu na travi na turniru “AEGON Championships”, koji se od 7. do 13. juna igra u predgrađu Londona.

Novak je u Kvinsu 2008. godine bio finalista, a godinu dana ranije igrao je u trećem kolu.

Prošle godine, srpski teniser je pripremu za Vimbldon odradio u Haleu, gde je u finalu zaustavljen od strane domaćeg igrača Tomija Hasa.

Nastup u Londonu potvrdili su još i Rafael Nadal, Huan Martin del Potro i Endi Rodik.

“Mnogo će mi značiti ako ove godine odem jedan korak ispred nego 2008. godine u Kvinsu i nakon toga napravim dobar rezultat na Vimbldonu. Sezona na travi je jedinstvena i uvek je veoma uzbudljivo igrati u Kvinsu jer je atmosfera fantastična, a za Englesku je vezana tradicija tenisa,” rekao je Novak.

Pre izazova na travnatim terenima, Novak će od sledeće nedelje otvoriti svoju sezonu na šljaci. Prvi od serije turnira na ovoj podlozi, Srbin će odigrati u Monte Karlu (Masters 1000) od 12. aprila, na kojem Novak brani finale. Prošle godine, u borbi za titulu Novak je poražen od Rafaela Nadala rezultatom 3:6, 6:2, 1:6.

I turniri koji slede nakon Monaka biće podjednako uzbudljivi jer Novak u Rimu brani finale, na Serbia Openu titulu, a u Madridu polufinale.

Podeli post