Aktuelni šampion Vimbldona startovaće letnju seriju turnira na američkom kontinentu na Rodžers kupu u Torontu, koji će se odigrati od 6. do 12. avgusta. Novak je do sada u Kanadi osvojio četiri titule (2007, 2011, 2012. i 2016. godine), a prošle godine nije učestvovao zbog povrede lakta. Žreb za šesti po redu Masters turnir u 2018. godini biće objavljen u petak, 3. avgusta.

Odmah nakon Toronta, Sinsinati će biti domaćin još jednog Masters turnira (13. – 19. avgust). „Western & Southern Open“ jedini je turnir iz ove kategorije koji Novaku nedostaje, iako je čak pet puta igrao u finalu.

U subotu, 25. avgusta, dva dana pre početka Otvorenog prvenstva SAD, Novak će biti deo tradicionalne manifestacije „Arthur Ashe Kids’ Day“. Pored najvećih zvezda muškog i ženskog tenisa, na ovom jednodnevnom zabavnom događaju učestvovaće i brojne ličnosti iz sveta šou biznisa.

Period između 27. avgusta i 9. septembra rezervisan je za poslednji Gren Slem turnir u sezoni, US Open. Biće to Noletovo 13. učešće u Njujorku gde je dva puta do sada bio na pobedničkom postolju (2011. i 2015.).

S obzirom da prošle godine nije učestvovao ni na jednom od pomenutih turnira zbog povrede lakta, Novak neće braniti nijedan ATP poen.

Noletov desktop kalendar za mesec avgust 2018. možete da preuzmete ovde.

Podeli post