Novak se vraća na teren u Torontu


Američku seriju turnira na kojoj brani 1500 ATP poena Novak Đoković startovaće 9. avgusta učešćem na Masters 1000 turniru u kanadskom gradu Torontu.

Prošle sezone Novak je nastup na Rodžers kupu završio u četvrtfinalu porazom od Endija Rodika, tako da će braniti 180 poena.

Nedelju dana kasnije na programu je još jedan turnir iz Masters 1000 serije, na kome Novak brani finale i 600 ATP poena. U pitanju je „Western & Southern Financial Group Masters“ koji se za nagradni fond od tri miliona dolara igra u Sinsinatiju.

Potom će drugi teniser sveta pauzirati sedam dana kako bi se što bolje odmorio i pripremio za poslednji Grend Slem u 2010. godini – US Open, na kome je prošle sezone igrao polufinale.

Po završetku Otvorenog prvenstva SAD Đoković će se vratiti u Beograd jer ga od 17. do 19. septembra očekuje polufinalni Dejvis kup okršaj između Srbije i češke u Beogradskoj Areni.

Nakon toga, Novak se seli na azijski kontinent gde će učestvovati na dva turnira u Kini: od 4. oktobra u Pekingu (brani titulu) i od 10. oktobra u Šangaju (polufinale u 2009. godini).

Podeli post