Novak sigurnom igrom do trećeg kola Otvorenog prvenstva SAD

Auto Draft

Još jedan ubedljiv trijumf Novaka na ovogodišnjem izdanju US Opena.

U drugom kolu poslednjeg gren slema sezone Novak je bez izgubljenog seta slavio protiv Andreasa Hajdera-Maurera (Austrija) – 6:4, 6:1, 6:2.

Ključni trenutak prvog seta bio je deseti gem u kojem je Novak bez izgubljenog poena oduzeo servis Maureru i posle 32 minuta igre otišao na pauzu sa prednošću od 6:4.

Novak je seriju gemova nastavio u drugom setu. Sa još jednim brejkom u drugom gemu, Novak je niz doveo do 5-0, što je značilo vođstvo od 3:0. Dve duple servis greške Austrijanca u šestom gemu donele su našem teniseru novi brejk i još ubedljivije osvajanje drugog seta – 6:1.

Do osvajanja trećeg seta Novak je došao na sličan način kao u prvom, „brejknuvši“ protivnika u trećem i sedmom gemu za laganih 6:2.

„Zadovoljan sam igrom koju sam pokazao večeras. Maurer ima dosta jak servis, trebalo mi je malo vremena da se naviknem. Nakon 4:4 u prvom setu preuzeo sam kontrolu nad mečom. Sjajan je osećaj igrati u večernjem programu na ovom terenu“, rekao je Novak posle susreta priredivši još jednom vrhunsku plesnu tačku za publiku.

Poslednji meč dana na Artur Eš stadionu trajao je tačno jedan čas i 30 minuta.

Statistika: as poeni (6-3), dvostruke servis greške (2-6), direktni poeni (27-7), neiznuđene greške (19-33), ukupno osvojenih poena (85-48).

Andreas Sepi, 25. nosilac turnira, biće Noletov rival u trećem kolu Otvorenog prvenstva SAD u petak.

Italijanski teniser je plasman među 32 najbolja u Njujorku izborio pobedom nad Tejmurazom Gabašvilijem (3:1).

Novak i Sepi iza sebe imaju deset međusobnih duela, uz maksimalan učinak srpskog igrača, 10-0.

Fotografija: Getty Images

Podeli post