Novak protiv Mareja u finalu Otvorenog prvenstva Australije!

Novak će se u nedelju, 27. januara od 09:30h po našem vremenu boriti za treću uzastopnu titulu na Australijen Openu, četvrtu u karijeri na prvom Gren Slemu sezone!

U okviru prvog polufinala u Melburnu najbolji teniser sveta i prvi nosilac je rutinski savladao Španca Davida Ferera, 4. nosioca rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:1.

Meč je trajao svega jedan čas i 29 minuta, a Novak je šestom pobedom na ovogodišnjem Australijen Openu odbranio 1200 ATP poena, tako da mu preostaje još 800 kako bi potvrdio titulu iz 2012. godine i postao prvi teniser u istoriji tenisa koji je osvojio tri titule u nizu na Otvorenom prvenstvu Australije.

Potpuna dominacija i kontrola nad susretom najboljeg srpskog tenisera. Prvi set trajao je svega 29 minuta, a Novak je osvajanje istog obezbedio brejkovima u petom i sedmom gemu.

Sa identičnim rezultatom i istim brojem brejkova okončan je drugi set. Novak je španskom teniseru oduzeo servis u trećem i petom gemu i nakon 34 minuta poveo sa 2:0.

Najubedljivijeg Novaka do sada i demoralisanog Ferera koji je sve više grešio, videli smo u trećem setu. Sa dva brejka na samom startu Novak je ekspresno došao do velikih 4:0, a kruna u vidu novog brejka stigla je u poslednjem gemu za 6:1.

„Odigrao sam neverovatan meč večeras. Osećao sam se samouvereno od samog starta, iako sam bio svestan Davidovih kvaliteta, ali ovo je definitivno bio jedan od najboljih nastupa u mojoj karijeri“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (6-1), dvostruke servis greške (0-3), direktni poeni (30-11), neiznuđene greške (16-32).

Sat vremena po završetku polufinala Novak se ponovo pojavio na terenu Rod Lejver arene obučen kao doktor i zabavio navijače usred meča veterana. U tom trenutku na terenu su se, sa jedne strane mreže, nalazili Francuzi Gi Forže i Anri Lekont, a sa druge australijsko-hrvatski par Pet Keš – Goran Ivanišević. Kako je sve to izgledalo, pogledajte u video klipu ispod.

U velikom finalu Australijen Opena Nole će igrati protiv Endija Mareja (3).

Britanac je posle 4 sata velike borbe izvojevao pobedu u drugom polufinalnom meču protiv Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 6:4, 6:7, 6:3, 6:7, 6:2.

Presrećan sam što ću se ponovo boriti za titulu u ovom sjajnom gradu. Preda mnom je pauza od dva dana. Probaću da to vreme iskorim na pravi način. Da vizualizujem one dobre stvari koje sam imao u polufinalu, da ne preteram sa treninzima i spremim se za finale. Ovo je moj omiljeni Grend slem, volim ovaj teren, volim ovu publiku„, završio je Novak.

U međusobnim duelima protiv Mareja, Novak ima tri pobede više, 10-7.

Fotografije: AP, Getty Images

Podeli post