Novak spasio tri meč lopte i plasirao se u osminu finala!


Drugi nosilac u Indijen Velsu, Novak Đoković revanširao se nemačkom teniseru Filipu Kolšrajberu za poraz u trećem kolu prošlogodišnjeg Rolan Garosa.

U trećem kolu prvog Masters turnira u sezoni, Novak je slavio nakon velike drame i tri odigrana seta – 6:3, 2:6, 7:6 (7:3).

Meč je trajao dva časa i 35 minuta, a obilovao je preokretima sa obe strane. Srpski teniser načinio je 16 vinera (naspram 23) i 34 neiznuđene greške (14 manje od svog rivala).

Samo jedan brejk, u drugom gemu, doneo je Novaku osvajanje prvog seta rezultatom 6:3.

I u drugi set Novak je zakoračio sigurno, oduzeo Nemcu servis u uvodnom gemu, da bi par minuta kasnije poveo sa 2:0. Tada je nastupio neočekivani preokret, napredak u igri Kolšrajbera i porast broja grešaka Novaka. Kao rezultat toga bio je niz od devet gemova nemačkog igrača, od kojih su četiri bili brejkovi.

Seriju Kolšrajbera Novak je prekinuo u četvrtom gemu drugog seta, kada posle 0:3 konačno uspeva da „osvoji svoj servis“, načini veliki preokret i otvori svoj niz, vezavši četiri gema. Servirao je potom Novak za 5:3, no tu je nastala nova drama, pošto Kolšrajber pravi novi brejk, da bi pri kasnijoj prednosti od 5:4 imao tri vezane meč lopte na servis Srbina. Novak sjajnom igrom spašava sve tri i izjednačava na 5:5.

Set je doveden u taj-brejk u kome Novak stiže do velikih 4:0, koje je sačuvao do kraja za 7:3.

“činjenica je da nisam osećao lopticu 100 odsto. Ali, to je sport. Ne možete uvek da igrate najboji tenis. S obzirom na veoma iscrpljujuće nedelje koje su iza mene, sasvim je normalno da mi je nivo igre malo opao.“

Noletov protivnik u osmini finala Indijen Velsa biće dvadeseti nosilac Ivan Ljubičić. Hrvatski teniser je u dva seta, rezultatom 6:2, 6:3, bio bolji od kvalifikanta Brajana Dabula (Argentina).

Podeli post