Novak: Spreman sam za Dejvis kup!


Još jedan fantastičan meč čiji su akteri bili najbolji svetski teniseri, Rafael Nadal i Novak Đoković. Finale US Opena za pamćenje. Nadal je pokazao zašto je trenutno najbolji teniser sveta, a Novak kako se igra sa takvima.

“Odličan turnir za Rafu i njegovu ekipu. On je, trenutno, najbolji igrač na planeti i apsolutno je zaslužio ovu titulu. Svaka ti čast“, obratio se Novak Nadalu.

Španac, naravno, nije ostao dužan.

“Prve svega želim da čestitam Novaku i celom njegovom timu na fenomenalno odigranom turniru. Ti si veliki igrač i uveren sam da ćeš uskoro i ti ovde osvojiti trofej. I još nešto, način na koji si podneo poraz u finalu je primer deci kako treba da se ponaša jedan sportista“, rekao je Nadal Novaku, pozdravljen ovacijama publike.

Novak neće imati puno vremena za odmor posle finala US Opena, pošto ga za nekoliko dana čeka nastup u reprezentaciji Srbije u polufinalu Dejvis kupa protiv češke.

“Ne mogu i neću da krijem da sam razočaran, ali neću ni plakati zbog ovog poraza. Tako stoje stvari. Želeo sam trofej i znam da sam dao svoj maksimum da bih došao do njega. Međutim, već sutra ću se probuditi kao nov čovek i nastaviti da vredno treniram. Dolazi Dejvis Kup koji mi je veoma važan. Ovo je jedan od ključnih mečeva i u Srbiji vlada veliko interesovanje za njega. Spreman sam za nastupe u Beogradu i ne mislim da će ovaj poraz od Nadala uticati na moju formu“, rekao je Novak nakon finalnog meča US Opena.

“Od Vimbldona do danas, daleko komfornije se osećam na terenu i imam više samopouzdanja. Vratio sam agresivnu igru i sve što je potrebno da bi ostao u vrhu. To su sve dobri znaci i nadam se da ću vrlo brzo napraviti još veće uspehe“, završio je srpski teniser.

Podeli post