Novak spreman za Vimbldon


U ponedeljak, 20. juna počinje 125. Vimbldon, a neposredno pred početak istog Novak smatra Federera i Nadala favoritima za osvajanje titule.

„Nema nikakve dileme da su Nadal i Federer prvi favoriti, pre svega zbog činjenice da već nekoliko godina dominiraju na travnatoj podlozi“, rekao je Nole koji će biti u polovini žreba sa Federerom.

Novak nikada u karijeri nije osvojio titulu na travnatoj podlozi, ali veruje da bi to moglo da se prekine na ovogodišnjem izdanju Vimbldona.

„Osećam se dobro i fizički i mentalno. Izuzetnu motivaciju za Vimbldon daje mi pretekli period od šest meseci koji je bio kao iz snova“, rekao je naše teniser koji je fantastičnom serijom od 41 uzastopne pobede, prekinute u polufinalu Rolan Garosa, zasenio teniski svet.

Novak je naglasio da neće menjati ništa u svojoj igri sa osnovne linije, ali će zato koristiti svaku prilku da izlazi na mrežu i poentira.

„Trava je savršena podloga za taj način igre“, rekao je Novak.

Jedan od najboljih svetskih igrača svih vremena Pit Sampras izjavio je da je Novak ove sezone potpuno sazreo kao teniser, prenosi ESPN.

„Prosto je neverovatno da je uspeo da bude toliko konstantan. Pokazao je veliki napredak na mentalnom planu, mislim da sada iznad sebe ima auru. Pretvorio se u velikog igrača“, rekao je Sampras i dodao:

„Ako pogledate istoriju tenisa, kada smo se ja i Federer probili u vrh i počeli da dominiramo imali smo oko 23 godine. Novak je osvojio rano taj prvi Gren slem 2008. godine. Potrebno vam je nekoliko godina da ustanovite kako da igrate, protiv koga igrate i da budete zaista opušteni u svojoj koži. Mislim da je to Novak uspeo. Kada u obzir uzmem njegovu igru i atletske mogućnosti, uopšte nisam iznenađen što je tu gde jeste. Kada pokušate da raščlanite njegovu igru, ona zaista uopšte nema rupa.“

Podeli post