Novak trenirao u Rod Lejver Areni!


Šampion Australijen Opena iz 2008. godine, Novak Đoković trenirao je u subotu na centralnom terenu Melburn Parka, Rod Lejver Areni.

Pre nastupa na prvom Grend Slem turniru sezone, Novak će sa još sedam igrača učestvovati na egzibiciji u predgrađu Melburna, Kujongu (13. – 16. januar).

“Iskreno se nadam da ću ove godine bolje iskoristiti uslove nego 2009.”, rekao je Novak za australijski “Herald Sun”.

“Prošle godine, odbranu titule sam završio u četvrtfinalu kada sam bio prinuđen da predam meč Endiju Rodiku. Uvek se trudimo da budemo u najboljoj formi za Grend Slem turnire, koji su najvažniji za sve igrače. Imam mnogo razloga da budem siguran da ću ove godine pružiti svoj najbolji tenis.”

Novak je 2009. godinu završio na sjajan način. Zadržao je poziciju broj 3 na svetskoj rang listi, osvojio titule u Bazelu i Parizu, savladao Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Pauzu između dve sezone, Novak je proveo naporno trenirajući, najpre u planinskim predelima u blizini Torina (Italija), da bi potom pripreme nastavio u Dubaiju. Završne pripreme pred Australijen Open očekuju ga u Kujongu.

“Stigao sam u Australiju deset dana pre prvog kola, odigraću nekoliko mečeva ovde i pokušati da budem spreman 100 odsto za Australijen Open. Tod Martin je osoba koja je nedostajala mom timu. On nam je doneo neophodnu svežinu. Ima odlične strategije u vezi svih aspekata tenisa. Znam da moja igra uvek može da se unapredi, tako da sada radimo na poboljšanju voleja i servisa, elemenata koji su bili problematični u mojoj igri u minulom periodu.”

Podeli post