Najbolji teniser svih vremena plasirao se među osam najboljih na teniskom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu.

Novak je u osmini finala bez izgubljenog seta trijumfovao protiv Nemca Dominika Kepfera (ATP #70) rezultatom 7:5, 6:3.

„Najteži dan kada su u pitanju uslovi za igranje, neverovatna sparina, bilo je teško za obojicu. Drago mi je što sam uspeo da prelomim rezultat u dvanaestom gemu prvog seta. Da budem iskren, bio sam iznenađen njegovom dobrom igrom. Igrao je veoma agresivno. Mnogo nezgodan protivnik. Iako je i on kao Nadal levoruk, potpuno je drugačiji igrač. Bio sam veoma izazvan na terenu i drago mi je da je tako“, rekao je Novak posle susreta.

Prvi nosilac je meč odigrao korektno, bio na visini zadatka kada je to bilo najpotrebnije i sačuvao se protiv Nemca koji je tokom prvog seta odigrao izuzetno agresivno i motivisano.

Prvu rezultatsku prednost Novak je stekao brejkom u četvrtom gemu uvodnog setu koji mu je doneo vođstvo od 3:1. Nemački igrač se vratio već u predstojećeg i zahvaljujući ribrejku došao do izjednačenja. U poslednjem, dvanaestom gemu, Novak je novim brejkom poveo u setovima.

Srpski teniser je na startu drugog seta, u drugom gemu, oduzeo servis Kepferu i sa tim brejkom praktično osigurao pobedu.

Statistika: as poeni (5-7), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (23-23), neiznuđene greške (15-23), broj osvojenih poena (66-49).

Grk Stefanos Cicipas, 8. nosilac, je na Novakovom putu u četvrtfinalu Olimpijade. Cicipas je u trećem kolu nadigrao Argentinca Sebastijana Baeza rezultatom 2:0.

Trinaest duela je iza Srbina i Grka, 11-2 je za Novaka.

Četvrtfinalni susreti na programu su u četvrtak.

Noletov kalendar za avgust 2024. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post