Novak u četvrtfinalu Serbia Open-a


Prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Srbije, Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale nakon što je u poslednjem meču dana u četvrtak savladao italijanskog tenisera Fabija Fonjinija rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Meč je trajao jedan čas i 18 minuta.

Kao što smo navikli mnogo puta do sada, Novak je u startnom gemu meča napravio brejk. U nastavku su Fonjini i Đoković napravili naizmenično po dva brejka, tako da je prvi set pripao Novaku rezultatom 6:4.

Serija brejkova nastavila se u drugom setu. Novak je pokazao veću sigurnost i sa četiri gema u nizu anulirao prednost protivnika od 2:4 za trijumf, i pored vidne iscrpljenosti.

“Videli ste i sami u čemu je problem, stvarno ne želim da tražim izgovore za moje fizičko stanje jer sam imao veliku želju da igram pred domaćom publikom i zato vam hvala što ste došli“, rekao je Đoković pre nego što je otkrio da je ozbiljno razmišljao o ovogodišnjem nastupu u Beogradu zbog mnogih problema sa zdravljem, uključujući i alergiju.

“Na moju igru utiče mnogo više sporednih faktora pored alergije o kojima ne bih detaljnije da pričam. Bilo mi je izuzetno teško, razmišljao sam protekla tri dana da li je pametno da izlazim na teren, a možda ću saznati u skorijoj budućnosti da li sam doneo ispravnu odluku. Telo će samo pokazati. Idemo dalje, sutra je novi dan“, rekao je Đoković.

Novak Đoković će sutra od 20 časova u četvrtfinalu „Serbia Open“-a odigrati srpski derbi protiv najvećeg iznenađenja turnira, talentovanog Filipa Krajinovića.

Nakon što je završen i poslednji meč drugog kola na „Serbia Open“-u, imamo i sve parove četvrtfinala, koji će u petak na teren:

CENTRALNI TEREN start u 12:00h
[2] John Isner (USA) vs. Richard Gasquet (FRA)

CENTRALNI TEREN ne pre 14:00h
[4] Stanislas Wawrinka (SUI) vs. [6] Viktor Troicki (SRB)
[3] Sam Querrey (USA) vs. Igor Andreev (RUS)

CENTRALNI TEREN ne pre 20:00h
[1] Novak Đoković (SRB) vs. [WC] Filip Krajinović (SRB)

Podeli post