Drugom pobedom u Adelejdu Novak se plasirao među osam najboljih igrača na turniru.

Peti teniser ATP liste i prvi nosilac je u drugom kolu „Adelaide International“-a nadigrao Francuza Kventina Halisa rezultatom 7:6 (7:3), 7:6 (7:5) posle jednog časa i 55 minuta igre.

„Odlična partija mog protivnika. Igrao je veoma kvalitetno, pružao sjajan tenis. Servirao je neverovatno, brzo, udarao je lopticu tako jako. Bilo je teško igrati protiv njega i napraviti brejk. Trebalo mi je vremena da pročitam njegovu igru. Moja igra definitivno napreduje, ovo je tek početak. Drago mi je da sam dobio oba taj-brejka“, rekao je Novak posle meča.

Halis je od starta meča pružao neočekivano jak otpor, a do prve osetne prednosti stigao je u drugom gemu kad je oduzeo Novaku servis, poveo sa 2:0, potom spasio dve brejk lopte i potvrdio brejk za 3:0. Šampion turnira iz 2007. godine se vratio u devetom gemu brejkom bez izgubljenog poena i to u situaciji kada je Francuz servirao za set. Sa tri mini brejka Novak je vrlo brzo stigao do 5:0 u taj-brejku. Set je okončao u svoju korist rezultatom 7:3.

Gubitak prvog seta nije slomio Halisa u nastavku. Igrao se gem za gemom, a francuski teniser je u devetom gemu spasio dve meč lopte i set uveo u novi taj-brejk. U najbitnijem trenutku, pri rezultatu 5:5 Novak je načinio mini brejk i na svoj servis stavio tačku na meč.

Novak će u četvrtfinalu Adelajda u petak igrati protiv 18. tenisera sveta Denisa Šapovalova, koga je dobio u svih prethodnih sedam duela.

„On je jedan od najkompletnijih igrača na svetu. Igra dinamično, voli da ide napred na mrežu, fenomenalno se kreće. Jedva čekam taj meč.“

Kanađanin je u drugom kolu bio bolji od Rusa Romana Safiulina rezultatom 6:4, 6:3.

Fotografija: Profimedia

Podeli post