Novak u četvrtfinalu Vimbldona protiv Lua!


Novak Đoković ponovio je uspeh sa prošlogodišnjeg Vimbldona i plasirao se u svoje treće četvrtfinale na najvećem turniru sveta.

Nakon dva časa i 54 minuta treći nosilac iz Srbije savladao je 15. nosioca, Lejtona Hjuita iz Australije rezultatom 3:1, po setovima 7:5, 6:4, 3:6, 6:4.

U prvih jedanaest gemova prvog seta nijedan teniser nije dozvolio svom rivalu brejk šanse. Konačno, u dvanaestom gemu, Novaku se ukazala prva prilika za brejk, koja je ujedno bila i set lopta. Nervozni Hjuit poklekao je u najvažnijem trenutku, što srpskom teniseru donosi vođstvo u setovima nakon 7:5 i 43 minuta igre.

Dve vezane brejk lopte Novaku su se ukazale u drugom gemu drugom seta. Iste nije uspeo da realizuje, tako da je u nastavku došlo do scenarija koji je sličan onom u uvodnom setu. U poslednjem, desetom gemu Đoković koristi drugu set loptu na servis rivala i odlazi na novu pauzu sa prednošću od 2:0.

U trećem setu pri vođstvu od 2:1 Novak je bio prinuđen da zatraži medicinski tajm-aut zbog problema sa stomakom. Po povratku na teren sve je krenulo naopako. Australijanac koristi Novakove slabosti, pravi dva brejka i dolazi do osvajanja seta rezultatom 6:3.

Srpskom teniseru je pauza između setova izuzetno koristila, a prvi rezultati usledili su neposredno na startu. U uvodnom gemu servirao je Hjuit, imao 40:15, kada je Novak vezao četiri poena za treći brejk u meču. Uzvratio je 26. teniser sveta u četvrtom gemu i izjednačio na 2:2 nakon 2:0 za našeg igrača. Konačno, u devetom gemu Hjuit pravi duplu servis grešku, koji je Đokoviću donela 5:4 i servis za meč, koji je besprekorno realizovao.

„Imao sam manje probleme sa stomakom, ali sam uspeo da se izborim sa tim. U trećem setu sam više razmišljao o tome nego o igri, pa je Lejton uhvatio dobar ritam igre“, rekao je nakon meča Novak.

Posle neizvesne borbe Novak je u velikoj radosti pocepao majicu sa sebe.

„Obojica smo očekivali dug meč. Pre tri godine smo igrali baš dugačak meč i ovaj sada je bio sličan. Znao sam da me čeka težak i naporan posao. Drago mi je da sam ga uspešno obavio“.

Statistika meča: as poeni (9-5), duple servis greške (9-2), direktni poeni (41-27), neiznuđene greške (34-33).

U četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Engleske u sredu, Novak će igrati protiv 82. igrača ATP liste, Jen-Sun Lua (Kineski Tajpeh), koji je iznenadio petog nosioca i prošlogodišnjeg finalistu, Endija Rodika (SAD) pobedom od 4:6, 7:6, 7:6, 6:7, 9:7.

Đoković i 26-godišnji Lu se do sada nisu sastajali.

Podeli post