Novak protiv Mareja u finalu Rodžers kupa!

MONTREAL, ON - AUGUST 14:  Novak Djokovic of Serbia celebrates his victory against Ernests Gulbis of Latvia during day five of the Rogers Cup at Uniprix Stadium on August 14, 2015 in Montreal, Quebec, Canada.  Novak Djokovic defeated Ernests Gulbis 5-7, 7-6, 6-1.  (Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)

Pobedom nad Žeremijem Šardijem (ATP no. 49) rezultatom 6:4, 6:4 Novak se plasirao u finale Masters turnira u Montrealu.

Srpski teniser je dva puta tokom polufinalnog duela oduzeo servis protivniku (u prvom gemu uvodnog seta i petom gemu drugog), ne dozvolivši mu da dođe do ijedne prilike za brejk tokom jednog časa i 19 minuta.

Bila je ovo deseta pobeda Novaka nad Šardijem u isto toliko odigranih duela, a zanimljivo je da naš teniser nikada nije izgubio set od francuskog igrača.

„Dobro je da sam lako došao do pobede, sa dva brejka. Kada imate ubedljiv pozitivan skor protiv igrača sa kojim se sastajete, to veoma pomaže na mentalnom planu i samopouzdanju. Žeremi je odigrao dobro, ali sam ja bio maksimalno fokusiran, naročito sa osnovne linije. Raduje me plasman u finale, svi turniri su mi važni, bilo bi sjajno osvojiti novi trofej,“ rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (4-2), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (12-18), neiznuđene greške (9-24).

U nedelju od 21h (po srednjeevropskom vremenu) Novak će se boriti za 25. Masters titulu, a četvrtu na Rodžers kupu, koji je prethodno osvajao 2007, 2011. i 2012. godine.

Rival najboljeg tenisera sveta u finalu biće 2. nosilac Endi Marej koji je bio bolji od Keija Nišikorija (Japan, 4) rezultatom 6:3, 6:0. Nole protiv Britanca vodi 19-8 u međusobnim duelima. Najbolji teniser sveta slavio je u osam poslednjih susreta.

Novak u četvrtom finalu Rodžers kupa!

Novak i Janko Tipsarević nisu uspeli da se plasiraju u finale Rodžers kupa u konkurenciji parova. Srpski tandem poražen je u polufinalu od kanadsko-francuske kombinacije Danijel Nestor/Eduard Rože-Vaslan rezultatom 1:2, po setovima 6:3, 1:6, 4:10. Posle uspešnog nastupa u Montrealu, Novak će na narednoj dubl listi napredovati za oko 300. pozicija.

Fotografije: Getty Images

Podeli post