Novak u drugom kolu protiv Nišikorija


Srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na ovogodišnjem Rolan Garosu, koji se od 23. maja do 6. juna igra u prestonici Francuske, Parizu.

Treći nosilac turnira je posle dva časa i 8 minuta igre savladao 73. tenisera sveta, Evgenija Koroljeva iz Kazahstana rezultatom 3:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:1, 6:3.

Novak je dosta ubedljivo došao do osvajanja prvog seta nakon što je posle samo 27 minuta igre načinio dva brejka, u drugom i šestom gemu.

I u drugom setu, srpski teniser je stvorio zalihu od jednog brejka, za 2:1 i servis. Identično je uradio Koroljev u narednom gemu i izjednačio na 2:2. U osmom gemu, Kazahstanac je još jednom oduzeo servis Novaku i posle 44 minuta doneo izjednačenje u setovima (3:6).

U trećem setu Novak se potpuno vratio i uz dominaciju na terenu došao do 2:1 u setovima nakon dva brejka i 6:1.

Kontrolu nad mečom treći nosilac je držao i u četvrtom setu, koji mu je nakon brejka u uvodnom gemu obezbedio prolaz u drugo kolo drugog Grend Slema sezone.

Nole je nakon meča dao intervju u kome se osvrnuo na svoju fizičku spremu i nastavak takmičenja na Rolan Garosu.

„Fizički se sada osećam dobro, spreman sam… Ove godine sam prvi put imao problema sa alergijom. I dalje me malo muči, ali mnogo manje nego u prethodna dva meseca. Srećan sam što je to sada iza mene i što mogu da se fokusiram na teren“, rekao je Novak.

A, o tome ko je favorit i koliko očekuje od druge nedelje otvorenog prvenstva Francuske kaže:

„Federer i Nadal su najbolji teniseri sveta i najveći favoriti za ovu titulu. Ali, ako budem igrao svoj najbolji tenis i ako budem uspeo da održim taj nivo mislim da imam dobre šanse da odem daleko u drugoj nedelji turnira“.

Statistika meča: as poeni (7-4), direktni poeni (23-24), neiznuđene greške (21-38), ukupno osvojenih poena (108-82).

U drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske, Novak će igrati protiv Keja Nišikorija (246). Biće to njihov prvi međusobni susret. Dvadesetogodišnji Japanac je savladao Santjaga Hiralda (Kolumbija) rezultatom 3:2, po setovima 2:6, 4:6, 7:6 (7:3), 6:2, 6:4.

Podeli post