Novak u finalu dubla u Londonu!


Ono što mu nije pošlo za rukom u singlu, na odličan način Novaku se vraća u dublu.

Najbolji srpski teniser u paru sa Džonatanom Erlihom iz Izraela plasirao se u finale ATP turnira u Queen’s Club-u u Londonu.

Ovo će biti drugo finale za Novaka u konkurenciji parova na nekom ATP turniru, nakon što je 2007. godine u paru sa Radekom Štepanekom poražen u Adelajdu.

Đoković i Erlih došli su i do četvrte uzastopne pobede, treće nad nosiocima. Ovaj put pali su osmi „kosturarši“ iz Francuske, Žulijen Beneto i Majkl Ljodra. Rezultat u korist srpsko/izraelske kombinacije glasio je 6:7 (7:9), 6:3, 10:6.

U taj-brejku prvog seta Novak i Erlih vodili su sa 5:1, kada je usledio preokret francuskog para, kojem je pripao uvodni set nakon šesnaest odigranih poena.

Po običaju, u drugom setu kontrola je bila na strani “našeg” dubla, koji je bez većih problema došao do 6:3.

U produženom taj-brejku, od samog starta su vodili Đoković i Erlih i tu prednost konstatno uvećavali. Pokušavali su da se približe Beteo i Ljodra, ali nisu uspeli da stignu vođstvo Srbina i Izraelca, koji nisu postavljeni za nosioce u Londonu.

U finalu turnira u Kvinsu u nedelju oko 18h, Đokovića i Urliha čeka slovačko/češka kombinacija, Karol Bek/David Skoč koji su priredili iznenađenje savladavši prve nosioce, Nenada Zimonjića i Danijela Nestora sa 2:0.

Podeli post