Sjajni Novak u finalu Istborna

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Istbornu pobedom nad Danilom Medvedevim u dva seta, rezultatom 6:4, 6:4.

Posle Novakovog ranog brejka i prednosti od 2:0 u prvom setu, Medvedev je snažnim udarcima sa osnovne linije i dobrim servisom uspeo da preokrene na 3:2. Mladi Rus je zatim propustio tri prilike da još jednom oduzme gem na Novakov servis, što je rezultiralo padom u igri i većim brojem grešaka u nastavku. Posle još jednog brejka u 9. gemu, Nole osvaja set.

Već na startu drugog seta Novak pravi brejk koji mu je bio dovoljan za trijumf i finale „Aegon International“-a u debitantskom učešću na ovom ATP turniru serije 250.

„Najpre želim da čestitam Medvedevu. On je pokazao da pripada novoj, kvalitetnoj generaciji, i to ne samo u ovom meču, već i na nekoliko prethodnih turnira. Stvarno sam morao da se potrudim da bih ga savladao. Uživam ovde, sam grad je divan, a ljudi koji dolaze na tribine istinske vole, osećaju tenis. Nadao sam se da ću dogurati dovoljno daleko da to mogu da ocenim kao dobru pripremu (za Vimbldon), ali je plasman u finale nešto idealno, ostvarenje iz snova, moglo bi se reći“, izjavio je Novak.

Statistika: as poeni (5-4), dvostruke servis greške (4-3), direktni poeni (16-11), neiznuđene greške (17-20), broj osvojenih poena (66-57).

Novakov rival u borbi za drugu titulu u 2017., ukupno 68. u karijeri, biće 2. nosilac Gael Monfis (H2H 13-0). Francuz je savladao sunarodnika Rišara Gaskea u tri seta.

Fotografija: Getty Images

Podeli post