Ostala je još samo jedna prepreka koja deli Novaka od osvajanja trofeja u Tel Avivu.

Prvi nosilac je u polufinalu „Tel Aviv Watergen Open“-a savladao Rusa Romana Safiulina (ATP #104) rezultatom 6:1, 7:6 (7:3) i u nedelju će se boriti za treću titulu u 2022. godini.

Novak je ubedljivom igrom i sa dva brejka, u drugom i u četvrtom gemu prvog seta, došao do prednosti i vođstva. U dugom setu je viđena veća borba. Nole je prvi osvojio gem na servis rivala, stvorivši priliku da servira za meč i pobedu, ali je Safiulin uzvratio brejkom za izjednačenje. U taj-brejku je srpski teniser pokazao klasu i zabeležio svoj 26. trijumf u 2022. godini.

„Mislim da je bio izuzetno takmičarski meč, pogotovo u drugom setu. Bio sam tada dosta emotivan, bilo je puno tenzije dobrim delom zbog njegovog agresivnog stila igre. Znao sam da ću morati da ostanem stabilan i da će on dići nivo igre i da će se vratiti. Sjajno servira i kada ima vremena je opasan sa forhenda i bekenda. Servirao sam za meč, ali mu čestitam što se vratio“, rekao je Novak posle susreta.

„Bilo je raznih emocija u toku meča, neke su bile dobre, neke nisu. Ne možete uvek biti mirni sa mojim ludim srpskim mentalitetom i ponekad poludim na terenu. Ponekad mi pomaže, ponekad me razbudi, ponekad je protiv mene. Ja sam ljudsko biće i nosim se sa svojim emocijama. Najbitnije je da date sve od sebe.“

Statistika meča: as poeni (7-8), dvostruke servis greške (2-5), direktni poeni (14-22), neiznuđene greške (10-28), broj osvojenih poena (74-52).

Novakov protivnik u borbi za 89. titulu u karijeri biće Marin Čilić (Hrvatska, 2) koji je rezultatom 7:5, 6:3 bio bolji od Konstanta Lestiena (Francuska).

Finale je na programu u nedelju od 17.30h po srednjeevropskom vremenu, a biće to 21. međusobni okršaj srpskog i hrvatskog tenisera (18-2 je za Novaka).

Fotografija: Profimedia

Podeli post