Novak: U Haleu je sjajna atmosfera!


U ponedeljak, 8. juna zvanično počinje međunarodni teniski turnir u Haleu, koji se igra za nagradni fond od 750.000 evra na travi.

Organizatori turnira iz serije 250 prezadovoljni su činjenicom da će po prvi put ugostiti najboljeg srpskog tenisera, Novaka Đokovića.

„Oduševljeni smo jer će Novak igrati u Haleu. Od kada je došao ovde u sredu pleni neverovatnom energijom i harizmom. Po onome što smo videli do sada možemo da kažemo da će ovo biti sjajna nedelja kako za Novaka tako i za sam turnir.“

Novak ima samo reči hvale za svoj prvi turnir na travi u 2009. godini.

„Centralni teren je izvanredan sa odličnom atmosferom. Jako volim da igram na travi, koje je jedna od najbržih podloga. Poeni traju kratko, sve se odigrava dosta brzo.“

Možda je ovo prvo Novakovo učešće u Haleu, ali nije prvi boravak u ovom nemačkom gradu, u kome je trenirao pre tri godine.

„Trenirao sam ovde nekoliko dana pred početak turnira, i mogu da kažem da je teren prvoklasan.“

Novakov cilj je jasan, ali da bi do istog došao moraće da „preskoči“ pet prepreka, među kojima je i petostruki šampion i osvajač Rolan Garosa, Rodžer Federer.

„Dobro znam koliko Rodžer voli ovaj turnir i kako dobro igra ovde, ali ja ću se potruditi da mu zakomplikujem stvari. Pobeda u Haleu bila bi fantastičan uspeh za mene.“

Novak će već sutra startovati na turniru „Gerry Weber Open“, ali u konkurenciji dublova.

U paru sa sunarodnikom Viktorom Troickim, Novak će u prvom kolu igrati protiv austrijske kombinacije koju čine Julijan Novle i Jirgen Melcer.

Podeli post