Novak u osmini finala Mastersa u Parizu


Kao i prethodne godine, Nole u svom prvom meču na Masters turniru u Parizu dobija Argentinca Huana Monaka (trenutno 24. na svetu).

Ovog puta Srbin je bio ubedljiviji iako je meč odigrao dosta ispod granica svojih mogućnosti. Nakon jednog časa i 23 minuta, prva prepreka je srušena rezultatom 6:4, 6:3.

Novak je ušao u meč pomalo stegnuto, što je donelo Monaku brejk prednosti već u trećem gemu. U jednom trenutku bilo je i 4:2 za Argentinca, kada Novak ulazi u veliku seriju od četiri uzastopno osvojena gema, koja su mu donela osvajanje prvog seta rezultatom 6:4.

Teniseri su nastavili da prave mnogo grešaka u drugom setu. U prvom i trećem gemu Novak je spasio tri brejk lopte, da bi u šestom usledila kazna za Monaka u vidu gubitka servisa. Ovo je Noletu omogućilo rutinsko privođenje susreta kraju.

„Trebao mi je čitav set da se naviknem na podlogu, odnosno da pronađem pravu meru i ugao udaraca“, rekao je Novak posle meča. „Kada sam uspeo da vratim brejk i izjednačim, povratio sam samopouzdanje, a time i kontrolu u meču.“

Statistika meča je u potpunosti na strani Novaka: as poeni (7-1), duple servis greške (2-3), direktni poeni (19-12), neiznuđene greške (20-26).

U trećem kolu „BNP Paribas Masters“-a Nole će igrati protiv Mikaela Lodre (Francuska) koji je savladao 16. nosioca, Džona Iznera (SAD, 16) sa 6:3, 6:4.

Davne, 2007. godine Đoković i Lodra odigrali su jedini međusobni duel. Novak je tada trijumfovao rezultatom 6:4, 6:1 u 2. kolu Majamija (koji je kasnije i osvojio).

Da podsetimo, Novak u prestonici Francuske brani titulu i 1000 ATP poena iz 2009. godine, kada je na putu do titule rušio redom Huana Monaka, Arna Klemona, Robina Soderlinga, Rafaela Nadala i Gaela Monfisa.

Podeli post