Novak je nešto teže izašao na kraj sa drugom preprekom na „Western & Southern Open“-u u Sinsinatiju.

Srpski teniser je u meču drugog kola savladao Francuza Adriana Manarina (ATP #28) rezultatom 4:6, 6:2, 6:1 posle dva časa i osam minuta.

Pored izuzetno raspoloženog protivnika, Novak se tokom meča borio i sa stomačnim problemima, zbog kojih je u drugom setu morao da zatraži medicinski tajm-aut.

Francuski teniser je odigrao mnogo bolje u prvom setu, kontrolisao je rezultat i napravio odlučujući brejk u sedmom gemu, a zatim je posle desetak minuta došao i do vođstva od 1-0.

Od početka drugog seta Novak je podigao nivo igre. Uspeo je prvi da dođe do brejka, ali Manarino odmah u narednom pravi ribrejk. Petostruki finalista je ipak uspeo da nametne svoju igru od četvrtog gema i od tada se nije osvrtao. Do kraja meča je protivniku prepustio samo dva gema.

Bio je to njihov četvrti međusobni duel posle kojeg je Novak povećao prednost na 4-0.

„Nisam se osećao dobro. Nisam imao dobro veče i to je trajalo set i po. Srećan sam što sam uspeo da prevaziđem izazov. Svaka čast Manarinu, dobro je igrao u prvom setu, ali ja nisam bio svoj. Na terenu sam se teško kretao i udarao lopticu, pravio sam mnogo grešaka. Drugi deo drugog seta i treći set su već bili mnogo bolji. Probaću da to prenesem u naredni meč“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (5-4), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (20-23), neiznuđene greške (35-46), broj osvojenih poena (93-76).

Grigor Dimitrov (5. nosilac) biće Novakov rival u osmini finala Sinsinatija u četvrtak. Bugarski teniser je rezultatom 7:6, 7:5 bio bolji od Miše Zvereva (Nemačka).

Fotografija: AP

Podeli post