Drugi nosilac u Melburnu sigurnim koracima ide ka odbrani titule na Australijen Openu.

Novak je u meču trećeg kola Otvorenog prvenstva Australije ekspresno nadigrao Jošihita Nišioku (Japapan, ATP #71) rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2.

Susret je trajao jedan čas i 25 minuta, a Novakova statistika je neverovatna. Načinio je pet brejkova, realizovao 93% ubačenih prvih servisa (100% u prva dva seta), ali je činjenica da je protivnik tokom prva dva seta uspeo da osvoji svega jedan poen na Novakov servis – nestvarna.

„Servis je ponovo bio veoma efikasan. Osvojio sam mnogo slobodnih poena, imao sam dosta as poena i servis vinera, što je bio slučaj i u prva dva meča na ovom turniru”, rekao je Novak. „Igram prilično dobro i sa forhend i sa bekhend strane. Imao sam veliki broj direktnih poena i malo neiznuđenih grešaka. To je stil igre koji bih želeo da održim i u drugoj nedelji.”

Statistika: as poeni (17-1), dvostruke servis greške (2-4), direktni poeni (40-15), neiznuđene greške (23-22), broj osvojenih poena (87-49).

Novak će u osmini finala Australijen Opena u nedelju igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana (14) koji je u trećem kolu bez izgubljenog seta savladao našeg Dušana Lajovića.

Fotografija: AP

Podeli post