Trećom pobedom u Parizu Novak se plasirao u osminu finala drugog gren slema u sezoni.

Prvi teniser ATP liste je u subotu savladao Litvanca Rikardasa Berankisa rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:1 i došao do 77. pobede na Rolan Garosu.

„Hvala na podršci, uvek je lepo videti publiku na tribinama. Odigrao sam solidno, imao sam odličan osećaj, uz varijacije u igri. Možda je izgledalo jednostavno, ali nije bilo tako. Loptica je odskakala danas drugačije, niže nego inače“, rekao je Novak posle meča.

Meč je odigran na terenu Filip Šatrije, a trajao je sat i 32 minuta.

Berankis nijednog trenutka nije pripretio Novaku koji je odličnom igrom zabeležio rutinsku pobedu. Sa druge strane, šampion iz 2016.godine je iskoristio šest prilika da oduzme gem na servis protivnika od ukupno devet šansi koje je stvorio.

Đoković je imao visok procenat dobijenih poena na prvi servis (88%) i osvojio je 11 od 15 odigranih poena na mreži.

Statistika: as poeni (5-1), dvostruke servis greške (3-3), direktni poeni (30-20), neiznuđene greške (18-36), broj osvojenih poena (87-55).

Rival srpskog tenisera u osmini finala Rolan Garosa u ponedeljak biće Italijan Lorenco Muzeti (ATP #76) koji je nadigrao sunarodnika Marka Čekinata rezultatom 3:2.

Biće to njihov prvi međusobni duel.

„Muzeti je veoma mlad igrač, daje mnogo spina lopti i igra brzo. Nema šta da izgubi i pripremiću se što bolje za taj duel“, završio je Novak.

Fotografija: Reuters

Podeli post