Novak u osmini finala pariskog Mastersa

Novak u osmini finala pariskog Mastersa

Učešće na svom devetom Masters turniru u Parizu Novak je startovao pobedom.

U drugom kolu „BNP Paribas Masters“-a najbolji srpski teniser je savladao perspektivnog Francuza, Piere Hugues Erbera rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:3.

Novak i Erber do sada nisu imali priliku da se sastanu, a 22-godišnji Francuz nije se uplašio na početku meča protiv doskorašnjeg broja jedan, koga je prema sopstvenom priznanju gledao samo na televiziji.

Erber je sjajno servirao tokom prvog seta, hrabro izlazio na mrežu. Igrao se gem za gemom, a ljubimac domaće publike je u dvanaestom gemu imao dve brejk/set lopte, koje je Novak spasio. Sigurnom igrom u taj-brejku Novak je slomio otpor rivala i poveo sa 7:6 (7:3).

U drugom setu Novak je apsolutno dominirao na terenu, ne dozvolivši četiri godine mlađem protivniku da ponovi igru iz prvog seta. Drugi nosilac je načinio dva brejka i vrlo brzo poveo sa 5:0. Uspeo je Erber da vrati jedan brejk i smanji prednost Novaka na 5:3, nakon čega je srpski teniser osvojio gem na svoj servis i obezbedio prolaz u nastavak takmičenja.

Duel u dvorani Bersi trajao je jedan čas i 33 minuta.

„Nisam poznavao njegovu igru i moram da priznam da me je iznenadio svojim servisom. Ima sjajan servis, jedan od najpreciznijih koje sam video. Mlad je, nije imao šta da izgubi i videli smo da je bio motivisan. Imao je svoje šanse, ali za mene je bilo najvažnije da sam ostao smiren i da sam sačekao svoju šansu. Kada je ona došla, iskoristio sam je“, izjavio je Novak posle pobede.

Statistika susreta: as poeni (3-8), dvostruke servis greške (2-5), direktni poeni (15-19), neiznuđene greške (15-28).

U trećem kolu poslednjeg Mastersa u 2013. godini Nole će u četvrtak igrati protiv Džona Iznera (SAD, 13) koji je izbacio Mihala Pršiježnog (Poljska) posle tri odigrana seta.

Nakon pet do sada odigranih mečeva protiv Iznera, Novak vodi sa 3-2.

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post