Novak u osmini finala Rolan Garosa!


Treći nosilac Novak Đoković, plasirao se u osminu finala drugog Grend Slem turnira u 2010. godini.

Najbolji srpski teniser proveo je dva časa i 38 minuta na terenu kako bi došao do trijumfa nad 31. nosiocem, Viktorom Haneskuom iz Rumunije. Posle četiri odigrana seta rezultat je glasio 6:3, 3:6, 6:3, 6:2.

Tako je Đoković povećao prednost u međusobnim duelima protiv Rumuna na 4-0.

Novak je stekao prednost brejka već u drugom gemu, da bi nakon sledećeg došao do vođstva od 3:0. Ovu razliku čuvao je do kraja prvog seta koji mu je pripao rezultatom 6:3.

U drugom setu srpski teniser je nastavio da drži kontrolu nad svojim rivalom, ali se sredinom ovog perioda igre suočio sa neočekivanim padom u igri koji je Hanesku iskoristio da bi identičnim rezultatom došao do izjednačenja u setovima.

Treći set, kao i prvi, pripao je Novaku posle samo jednog brejka koji je napravio u sedmom gemu.

Kada je bilo najpotrebnije, Novak je bio najbolji. U četvrtom setu srpski teniser je pokazao najkvalitetniju igru od početka susreta. Koliko mu je značio svaki poen, videlo se po temperamentnim reakcijama nakon osvajanja istog. Nakon što je Hanesku poveo sa 2:0, Novak je načinio fantastičan come back, osvojio šest gemova u nizu i stavio tačku na duel.

Statistika meča: as poeni (2-5), duple servis greške (8-1), direktni poeni (44-41), neiznuđene greške (25-31).

Robi đinepri biće Novakov rival u osmini finala Rolan Garosa u ponedeljak. Amerikanac je posle pet setova savladao 16. nosioca iz Španije, Huana Karlosa Ferera.

U međusobnim duelima dvojice tenisera, Novak ima stopostotan učinak – 4:0.

Podeli post